Les urgències de l’Hospital d’Alzira es troben quasi saturades

0
1090
Imatge d'Urgències

 

La situació del Servei d’Urgències de l’Hospital de La Ribera està a la vora de la saturació i això que encara no hem arribat a l’augment de la pressió assistencial que suposa els processos catarrals i gripals de lhivern.

 

El Personal Sanitari continua esgotat i cansat. Encara no s’ha recuperat de l’estrès que va suposar la primera onada de la pandèmia del SARS COV 2 i ja estem en la segona onada, amb les mateixes condicions: falta de personal, massificació dels pacients, una organització deficient...

 

El número de pacients que acudeixen diàriament per a ser atesos al Servei d’Urgències és d’uns 250-300, sent un volum de persones que amb molta dificultat se li pot prestar una assistència sanitària de qualitat, a pesar de l’interès i les ganes que li posen tots els professionals que allí treballen.

 

El Servei d’Urgències continua, després de 7 mesos sense tindre un circuit diferenciat i específic per als pacients que arriben a l’Hospital amb patologia respiratòria, coincidint, els pacients amb altres patologies en els box i els familiars en la sala d’espera. És una imprudència que a estes altures de la pandèmia, se continue en estes condicions, ficant en risc, tants als pacients, com als professionals, com als familiars.

 

Els pacients s’acumulen en els box, que estan previstos per a 2 pacients, havent 4 pacients i ja és habitual que el passadís estiga ple de pacients que no disposen ni de l’intimidat ni l’atenció i el respecte que mereixen les persones quan estan malats. Encara que este llarg cap de setmana, ha disminuït la pressió assistencial, per la manca d’activitat quirúrgica programada, en quant tornen a obrir els quiròfans, la saturació de pacients està servida.

 

Mentre s’amuntonen els pacients en el Servei d’Urgències, esperant que es donen altes per a poder ser ingressats, les intervencions quirúrgiques programades continuen realitzant-se, ignorant que hi ha una planta dedicada a pacients amb COVID-19 i per tant, a la falta de llits habitual en este Hospital, s’afegeix que hi ha menys llits per ocupar en patologies no respiratòries i que la Planta Primera Central es tanca en moltes ocasions i deuria de servir per a mantenir als pacients en unes condicions dignes, mentre esperen un llit per a ingressar. No entenem perquè es tanca en tantes ocasions una planta que està dotada de personal les 24h i s’envia al personal a altres serveis.

 

Davant d’esta situació tan preocupant, de pacients amuntonats,  de sobrecàrrega dels professionals, de falta d’un circuit diferenciat de pacients respiratoris, de planta d’hospitalització infrautilitzada i esperant l’augment de la pressió assistencial de les patologies respiratòries de l’hivern, li demanem a la Direcció de l’Hospital de la Ribera, que prenga les mesures correctores per a subsanar estes deficiències per a dignificar l’Atenció  Sanitària que es dona als pacients i garantir les condicions necessàries, per a que el Personal puga atendre amb respecte i qualitat a tots els pacients.

 

Àngels López García-Antón

Delegada de Personal de CCOO