La CHX elimina la canya de riu en dos trams del Xúquer a Alzira i Sumacàrcer

0
295
Tram del Xúquer netejat en la Ciutat Esportiva d'Alzira
Les autoritats locals, comarcals i de la CHX en el port fluvial
L’alcalde d’Alzira Diego Gómez pretén acostar el Xúquer a la ciutadania

Espécies de bosc de ribera sustituiran a la canya de riu en un periode de 20 mesos3

El Consorci de la Ribera pretén convertir la vorera del Xúquer fins a Cullera en una zona turística alternativa al sol i la platja

Alzira aposta per una escola d’aigua, i per una zona de pesca i d’oci

Un acord entre el Consorci de la Ribera i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ha permés l’inici de la rehabilitació de dos zones del riu Xúquer en els municipis d’Alzira i Sumacàrcer.

Les dos actuacions pertanyen al Pla de Dinamització del Riu Xúquer, que contempla diverses accions destinades a millorar les infraestructures i potenciar l’aprofitament i la conservació del riu Xúquer i el seu entorn en un marc de sostenibilitat ambiental.

Així cal destacar la neteja del riu Xúquer realitzada els dies 26 i 27 de setembre com la present actuació de rehabilitació de la vorera del riu Xúquer al pas pels municipis de la Ribera.

Aquesta acció de rehabilitació ha estat presentada en el port fluvial d’Alzira, i en la presentació han participat els alcaldes d’Alzira i Sumacàrcer, Diego Gómez i David Pons, així com els presidents de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Pelàez i del Consorci de la Ribera i el comissari d’aigües de la Confederació, Miguel Polo.

Eliminació mecanitzada

La actuació proposada pretén l’eliminació mecanitzada de l’Arundo donax (canya de riu) mitjançant el desbrossament, el triturat, l’extracció de la part aèria i el transport autoritzat. Posteriorment, se cobrirà la zona anteriorment desbrossada amb una cobertura opaca (geotèxtil) durant un període d’entre 18 i 20 mesos per al debilitament final del sistema radicular de la canya eliminada i la seua destrucció total. Posteriorment es retirarà el geotèxtil.

L’actuació a Alzira, que ha començat esta setmana, té una longitud aproximada de 200 metres i un pressupost estimat de 89.105 €. El tram arranca a les rodalies del port de piragüisme i arriba a l’alçada de la pista d’atletisme de la Ciutat Esportiva.