Pont de pelegrinatge a la Murta

0
266
Visitants de la Murta este migdia
L’entrada a la Murta al voltant de les 11:30h
Visitants a les rodalies del monestir

Milers de persones han pelegrinat a la Murta durant este especial pont del 9 d’Octubre en el que la pandèmia ha afavorit l’eixida de la gent a la recerca dels espais naturals

Nombroses famílies d’Alzira, de la comarca i fins i tot de València i la seua àrea metropolitana han escollit esta ruta, «de baixa dificultat», apte per a menuts, majors i joves senderistes, fet que s’ha incrementat enguany, tot i que la Murta fora descoberta massivament, des de fa uns quans anys.

En distintes webs especialitzades i mitjans reclamen l’atenció dels lectors resaltant, «el contrast de la vegetació entre la solana i l’ombria que convida a l’observació de les diferències entre els dos ecosistemes en un recorregut relativament curt que discorre per una pista forestal plana i sense desnivell fins l’antic Monestir de Jerònims».

A migdia la franja més demandada

La cita prèvia instal.lada, recentment, per l’Ajuntament d’Alzira, per evitar les aglomeracions al cor de la vall, està sent utilitzada ja per més del 50% dels visitants, segons els vigilants que controlen l’entrada; «son els procedents de València i les rodalies els que encara no s’han assabentat d’este nou servici«, manifesten a Riberaexpress. La franja horària entre les 11:30 i les 14 h és la més demandada, a eixes hores hi havien hui 250 persones al seu interior, el màxim permés pel consistori.

Una família de Massanassa, que intentava accedir a la Murta al voltant de les 12:30h, acceptava amb educació i resignació les explicacions dels vigilants i decidia esperar l’horai mitja que faltava en la zona de picnic agafant forces. Comentaven a este diari digital que el passat estiu ja no pogueren visitar la vall en estar tancat el paratge pel risc extrem d’incendi.

Creu del Cardenal petada

Un veí d’Alzira, que passejava amb la seua mascota al voltant de la bassa i la canaleta, assegurava que a migdia «la Creu del Cadenal estava petada amb una vintena de persones» gaudint de la magníficara panoràmica que oferix este cim. Mentre una decena de joves del Moviment Junior de Santa Caterina, «reflexionaven» al temps que prenien notes al voltant de les ruïnes de l’antic cenobi, que va ser un centre cultural i religiòs de primer ordre entre els segle XV i principis del XIX, que va ser clausurat davant la Desamortització de Mendizàbal.

El camí d’accés semblava, este migdia, una autèntica romeria, com un pelegrinatge des de l’asfalt i el ciment de la ciutat cap a la frondositat d’este tresor històric i mediambiental que Alzira oferix als, cada vegada, més nombrosos visitants.

Riberaexpress