Bernat Chordá llança un SOS per salvar el sector de la indumentària valenciana

0
555
Bernat Chordá obligat a fer mascaretes en lloc de manteletes
Chordá amb una manteleta del seu taller junt a les màquines paralitzades

No demane diners però sí un suport al sector de la indumentària valenciana

Este exercici faller j l’hem perdut i tardarem dos anys al menys per a recuperar-nos

Fins ara no hem rebut cap ajuda i hem de fer front a 2.500€ mensuals de gastos  

 

Bernat Chordá, gerent de la firma que fabrica manteletes i brodats a Alzira, Artesania Mª Teresa Albuixech, lamenta que «ningú s’ha preocupat pel sector de la indumentària valenciana que no ha rebut, fins ara, cap ajuda» davant la paralització de la festa fallera generada per la pandèmia.

Esta dinàmica empresa alzirenya es va iniciar en este sector l’any 1985, de la mà de Maria Teresa que disenyà un ampli catàleg d’indumentàries tradicionals com les falles de València, les fogueres d’Alacant, les gaiates de Castelló, a més de la festa del Pilar de Saragossa.

Chordá comenta que tenen una ampla cartera de clients en estes ciutats i també a Carcaixent, Xàtiva, Borriana i Sagunt entre altres; nosaltres venem els nostres productes a les botigues, amb una facturació que, en el 98%, procedix del món faller, «el problema és que els establiments tenen les estanteries plenes i per tant este exercici faller ja l’hem perdut«.

Mascaretes per manteletes

Dels 5 empleats del taller, quatre es troben en ERTO i sols Bernat treballa fent mascaretes «amb teles homologades de doble capa 100% cotó, antibacteriana i hidrífuga».

Al costat de la maquinària paralitzada del taller ubicat al carrer Pintor Teodoro Andreu, el gerent recorda que «en estes dades estariem treballant a tope«, mentre es pregunta «quans mesos podrem soportar esta situació ?«.Donat que els gastos mensuals de l’empresa s’eleven a 2.500€ al mes, és a dir 30.000 euros anuals «i tardarem al menys dos anys en recuperar la normalitat«.

Lamenta la «falta d’unió en el sector i demana que «l’ajuntament d’Alzira es preocupe per nosaltres, després de considerar que les recents declaracions de la consellera de Sanitat Ana Barceló, «haja frenat encara més la festa». Bernat Chordá puntualitza «no estic demanant diners però sí un suport per al sector de la indumentària valenciana».