Ruixats per a esta vesprada-nit a la comarca

0
318
Este dissabte ha arrancat amb molta nuvolositat a la comarca. La imatge correspon al terme d'Alzira, al fons la serra de Corbera

L’anticicló de les Açores s’estirarà cap a latituds més altes (amb el seu eix orientat de nord a sud) i, junt a una borrasca ubicada al nord d’Europa, afavoriran l’entrada d’una llengua d’aire fred en altura que entrarà pel nord de la Península Ibèrica i ens arribarà de ple al llarg de demà diumenge. Esta vaguada portarà associada en superfície un front nuvolós que recorrerà la nostra Comunitat a partir del migdia i ens deixarà algunes pluges a gran part del nostre territori (podran ser localment fortes). No esperem precipitacions al sud d’Alacant ni tampoc al nord de Castelló on ací predominarà el vent de mestral, més sec.

Respecte al vent, es mostrarà fluix i de component marítima en general, llevat del nord de Castelló on el mestral pegarà fort a partir de mitja vesprada en avant. Les temperatures cauran entre 2º i 4ºC a gran part del territori, sobretot per les comarques més interiors.

Millora per al diumenge

De matinada encara tindrem algunes pluges residuals al sud d’Alacant, tot i que a mesura que es retire este front pel sud del nostre territori la jornada presentarà poca nuvolositat i bona cosa de sol. Això sí, la massa d’aire que tindrem damunt (i que vindrà darrere de la línia frontal) serà més fresca i ens farà caure les temperatures fins a deixar-les en valors més típics de la tardor. Ambient fresc que contrastarà amb el més suau que encara tindrem hui.

Respecte al vent, el mestral pegarà fort al nord de Castelló i més fluix anortat (de tramuntana) entrarà a la resta de la Comunitat.

Inforatge