Tots els grups polítics d’Alzira criden a la unitat llevat Vox en el 9 d’Octubre

0
327
L'alcalde d'Alzira Diego Gómez rendint honors al Conqueridor
Regidors de la corporació durant l’homenatge a Jaume I
El director de la banda de la Societat Musical d’Alzira davant el públic assistent

Els discursos dels portaveus del PP, José Andrés Hernández i de Ciutadans, Miguel Vidal, han fet una crida a la unitat davant la crisi sanitària i econòmica que patix Alzira, xocant de forma considerable contra les desaforades crítiques al govern local de l’únic representant de Vox, Ricardo Belda, durant l’acte institucional del 9 d’Octubre celebrat hui a la plaça de la Constitució.

Belda, l’únic regidor que parlava en castellà,  ha qualificat «d’esquerra radical a PSOE i Compromís» i «d’esquerra moderada» a PP i Ciutadans, davant la incredulitat dels assistents. Durant la seua intervenció s’ha escoltat alguns xiulits i crits de «fora», i al finalitzar s’han barrejat els xiulits amb els aplaudiments d’un grup reduït de seguidors. Ha estat l’únic edil que no ha rebut els aplausos dels seus companys de corporació.

Per la seua part Vidal (C,s) reivindicava «la unitat en temps de pandèmia» i censurava «les postures radicalitzades». A més ha fet una aposta pel camp valencià que considera «oblidat», també per «un finançament just», la modernització de l’economia i «l’actitut col.laboradora amb el govern local«.

Tot seguit ha intervingut el popular J.A. Hernández, que ha reiterat al govern local la seua «crida a la unitat de tots els partits», per adoptar mesures contra les conseqüències de la pandèmia «de forma conjunta pel benestar de la nostra ciutat», a més de recordar la vinculació especial de Jaume I amb Alzira.

Inversions per a Alzira

Pel que fa a l’equip de govern, Fernando Pascual (PSPV) ha resaltat el comportament «exemplar» de tots els alzirenys davant la problemàtica generada pel coronavirus. I ha estat, curiosament, el regidor més reivindicatiu amb la Generalitat; «Alzira necessita inversions com la segona fase del Canal de les Basses, el Palau de Justícia i la millora de les sues comunicacions». Recordant a este respecte l’antiga reivindicació, d’un nou pont sobre el Xúquer, per a la capital de la comarca.

El portaveu de Compromís, Albert Furió, ha incidit amb «la solidaritat municipal amb les víctimes i tots els contagiats» per la Covid-19, i s’ha mostrat especialment reivindicatiu amb un «finançament just» per a la Comunitat Valenciana, junt a la recuperació del Dret Civil propi i les inversions «territorialitzades» que reclama al Govern Central.

Emprenedora, solidària i sostenible

L’alcalde, Diego Gómez, ha tancat els discursos del 9 d’Octubre, destacant el «procés de desmantel.lament» que patix l’agricultura valenciana. També ha reclamat la «unitat de totes les forces polítiques per fer crèixer el nostre autogovern, doant que el Pais Valencià reclama amb urgència esta unitat». I en clau local ha mostrat el se ferm desitg de gaudir  «d’una Alzira de futur, alegre, emprenedora, solidària i sostenible».

A l’acte han assistit, també, representants de distintes entitats culturals, festives i socials, entre ells les falleres majors d’Alzira, Alba Carrió i Clàudia Dolz, que han oferit les tradicionals corones de llorer a Jaume I, tot just, coincidient amb el 738 aniversari de la conquesta de València. La banda de la Societat Musical d’Alzira i la Colla Les Raboses han posat el contrapunt musical a la Diada dels alzirenys i valencians.