Càrcer recull les primeres mostres d’excrements canins per sancionar als propietaris

0
108

 

Càrcer ja ha posat en funcionament el seu sistema de registre dels excrements de carrer dels gossos per a establir les primeres sancions als seus propietaris. Diversos responsables de l’empresa que ha activat el nou servei van estar el dilluns en la localitat per a dur a terme la formació pràctica dels agents de la Policia Local, que van participar en la recollida de les mostres i en les redaccions de les actes que s’estableixen en cada cas.

Després es porta a un laboratori on es coneix la identitat dels cans infractors, els propietaris dels quals rebran una denúncia econòmica. El consistori de Càrcer que dirigeix Pepe Botella va iniciar al juny el projecte amb el qual va censar els gossos mitjançant el registre del seu ADN a través de la saliva, amb l’objectiu de controlar la salubritat dels carrers i comptar amb una base de dades detallada dels animals de companyia locals, amb la qual es puga identificar ara l’autoria dels excrements que, amb massa assiduïtat, es propaguen pels carrers.

La imposició de sancions pot arribar fins als 200 euros. Els gossos que van ser censats en els últims mesos (més d’un centenar) compten amb una xapa identificativa que han de portar en el collaret de manera visible. Aquesta eina d’identificació única també serveix per a reconéixer a les mascotes quan s’extravien. «La campanya arriba a una nova fase, amb la recollida de les primeres mostres d’excrements i el posterior establiment de les primeres denúncies als propietaris de les mascotes.

La Policia Local rastrejarà el poble a la recerca dels excrements, amb algunes zones que són especialment sensibles perquè històricament han acumulat excessives caques. És una obligació de tots ser responsables amb els espais comuns. No podem permetre que els carrers de Càrcer continuen estant insalubres per l’incivisme d’alguns veïns que no entenen que els excrements de les seues mascotes són els seus excrements i per tant han de netejar-lo», argumenta l’alcalde de Càrcer, Pepe Botella.