La consellera de Sanitat veu «impossible» unes falles sense la vacuna

0
190

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat aquest dilluns que celebrar Falles, Fogueres i altres festes populars en la Comunitat Valenciana serà «impossible» en cas que no estiga llesta la vacuna enfront del coronavirus.

«Sí», ha respost categòrica a la pregunta de si pensa que sense vacuna les festes suspeses seguiran així. «En aquests moments miren el que ha passat, en dos dies ens vam trobar amb 120 positius en un brot, que és el major que hem tingut», en al·lusió al registrat arran d’una festa en el Col·legi Major Galileu Galilei, del Campus de Vera de la UPV.

Per tant, ha dit que «no sembla i no és raonable» que puga donar-se aqueixa circumstància, al mateix temps que ha apuntat que tampoc pot assegurar quan hi haurà una vacuna perquè és el Ministeri de Sanitat el que fa el seguiment amb la UE.

Molta participació i contacte

«Això serà impossible sense una vacuna», ha insistit, perquè les festes populars en la Comunitat Valenciana «ja siguen Falles, Fogueres o moros i cristians» hi ha una quantitat «important» de participants, però també bandes de música, turistes i «contacte físic que és difícil no mantindre per la gran quantitat de persones que participen» i perquè aqueixos actes «tenen la idiosincràsia que tenim els mediterranis i els valencians, que hi ha molta participació i molt contacte».

EFE