EFA La Malvesia guanya un guardó nacional de mobilitat de l’alumnat

0
273

El projecte es va caracteritzar per millorar la relació Escola-Empresa en el sector agrícola

 

Llombai, 30 de setembre de 2020 – La EFA la Malvesía ha sigut reconeguda pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE), com un dels centres referents i seleccionada com a exemple de bones pràctiques pel treball i la implicació duta a terme en el projecte ERASMUS +.

Este organisme, que actua com a Agència Nacional d’este programa en els àmbits de l’educació i la formació a Espanya, elabora un minuciós criteri de selecció i ha triat a la EFA la Malvesía pel gran resultat que va experimentar el projecte de mobilitat, que va tindre lloc des de setembre de 2015 fins a agost de 2018, i que va comptar amb la col·laboració de països com Bèlgica, Alemanya o França.

El projecte, que es va caracteritzar per millorar la relació Escola-Empresa en el sector agrícola i per facilitar les opcions d’ocupabilitat, gràcies a l’adquisició de la capacitació professional en altres països, va ser una eina per a contribuir al desenvolupament personal, humà i lingüístic dels participants i per a brindar oportunitats d’ocupació en àrees rurals.

A més, la iniciativa del centre educatiu situat a Llombai va millorar significativament les habilitats dels estudiants i del personal involucrat. Com a resultat de les necessitats laborals del medi rural, desfavorit en comparació amb altres, els estudiants van adquirir competències lingüístiques i es van preparar per a evitar o saber eixir d’una situació de desocupació.

Gràcies a les pràctiques realitzades, els alumnes van poder desenvolupar valors com la responsabilitat i el compromís i van augmentar l’esperit empresarial en el sector agrícola. Les accions concretes que es van dur a terme en el projecte van ser un curs intensiu d’idiomes (anglès i alemany), la mobilitat de tres estudiants a Alemanya i tres a Bèlgica per a pràctiques comercials i capacitació pràctica i la mobilitat de dos docents a França per a la formació i l’intercanvi de coneixements. Com a resultat, els participants van augmentar les seues opcions d’ocupabilitat i la seua integració social dins del marc del sistema de formació dual Escola-Empresa, generant un impacte global.