La limitació de visitants evita les aglomeracions en la Murta

0
181
Cua a l'entrada de la Murta ahir a mitjan matí

Ahir diumenge hi hagueren cues per entrar al paratge

La limitació obeix a raons mediambientals i de salut pública

Amics de la Murta rebutja la limitació que considera de caire ideològic

 

El coronavirus ha disparat l’afluència de visitants als paratges naturals, ja s’observà arran la desescalada i ara, després de l’estiu, torna el desig de contacte amb la natura.

Així este diumenge s’observaren cues a les portes de la Murta al estar complit l’aforament entre les 10:30 i les 11:40 hores,segons fons municipals. El motiu radica en la limitació de l’aforament establert pel Consell del Paratge Murta-Casella que oscil.la entre les 120 i les 180 persones, segons les franges horàries, entre les 8 del matí i les 20 hores, amb un total de 1.000 visitants en un dia.

Una limitació que perseguix l’objectiu «d’evitar les aglomeracions en la zona del monestir per la defensa mediambiental del paratge i per evitar contagis de coronavirus», expliquen a Riberaexpress en el Departament de Medi Ambient a l’Ajuntament d’Alzira.

Cita prèvia

En el consistori consideren que els visitants procedents d’altres municipis encara desconeixen el servici de Cita Prèvia posat enguany en marxa. I recorden que paratges naturals d’esta comarca com l’Assut d’Antella i l’Esgoletxa de Sumacàrcer s’han tancat este estiu per no poder garantir les mesures de seguretat adients. Fins i tot a Catalunya tenen previst limitar els aforaments del seus paratges davant les aglomeracions d’excursionistes que patixen últimament.

Rebug a la limitació

Per contra l’Associació Amics de la Murta s’ha mostrat contraria a la limitació de l’aforament en entendre que «la utilització de les mascaretes és suficient encara que no fora possible guardar la distància social».

Esta entitat considera que la Vall de la Murta està «discriminada» perquè el control de l’aforament afecta a la Murta i no a la Casella «on es pot accedir sense cap control». Qüestió que rebatixen en Medi Ambient advertint que «l’afluència a la Murta és molt superior a la de la Casella, a més de disposar d’un espai natural molt més reduït».

Els dirigents d’esta associació consideren que les limitacions realitzades per l’Ajuntament d’Alzira responen a «qüestions ideològiques», donat que el que «pretenen és imposar les màximes dificultats amb l’objectiu de dissuadir que la gent puga visitar La Murta».

Un consell que té previst reunir-se la pròxima setmana, per via telemàtica, on tractaran esta temàtica, junt a la neteja de les sendes i la necessitat de millorar l’antiga senyalètica en el paratge. Durant este estiu els helicòpters de la Generalitat han tingut que intervindre en quatre rescats en esta zona del terme d’Alzira.