L’eliminació de la canya connectarà Alzira amb Algemesí i Albalat per la vorera del Xúquer

0
475
Una màquina obri una senda en la mateixa vorera del Xúquer al terme d'Alzira

Senderistes i turistes podran caminar i gaudir de la vorera del Xúquer

Les administracions s’han cregut l’atractiu que té el riu

La iniciativa d’Alzira d’eliminar el canyar que creix als marges del Xúquer per sustituir-lo per bosc de ribera, àrees recreatives i zones de bany compta ja amb el suport d’altres administracions com la Diputació de València, la Generalitat i el Consorci de la Ribera, fins el punt que la capital de la comarca quedarà connectada amb Algemesí i la mota d’Albalat per la vorera del Xúquer.

«La Canya a la canya no es limitarà al terme  d’Alzira donat que les administracions s’han cregut que el riu  pot ser atractiu per als senderistes i les visites turístiques», segons ha manifestat a Riberaexpress el responsable de Medi Ambient i Transició Ecològica, Pep Carreres, que ha avançat que els últims acords al sí del Consorci «permetràn connectar Alzira amb Albalat de la Ribera».

Senda paral.lela al Passeig Fluvial

Precisament una subvenció de 40.000 euros procedent de la Diputació permet estos dies eliminar les canyes existents entre els Passeig Fluvial i el llit del riu que està obrint una senda paral.lela que, en principi, arribarà fins el port de piragüisme.

L’Ajuntament d’Alzira encetà este projecte fa dos anys en aconseguir que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer obrira camí, en una distància de mig quilòmetre, en la marge esquerra del riu, a partir del pont de Ferro fins l’antic arenal en la marge esquerra del Xúquer.

El departament de Medi Ambient té previst convertir l’espai que separa els dos ponts alzirenys, «en un parc fluvial que amplie la integració del Xúquer en la ciutat», segons Carreres que confia en que «el riu recupere el seu ecosistema, i siga un lloc de referència que puguen gaudir els alzirenys».

Riberaexpress