L’alcalde d’Alzira assegura que la remodelació de la plaça del Regne donarà «fluidesa al trànsit»

0
718
Els vehicles circulen este cap de setmana per la plaça del Regne com si fora una redona
Els semàfors de la plaça es troben apagats per evitar les cues de vehicles

La Plaça del Regne i l’avda Sants Patrons d’Alzira foren construïts a finals de la dècada dels anys 60 sobre el braç del riu que envoltava la ciutat que els àrabs batejaren com Illa del Xúquer.

Durant els seus 50 anys de vida, la Plaça del Regne ha estat dividida en dos al ser travessada per la principal artèria de la capital de la comarca.

Una rotonda per als vehicles

Ara, mig segle després, el govern municipal es planteja unificar la infrautilitzada plaça per beneficiar als vianants i que els vehicles la puguen cercar com si fora una rotonda.

«Fins ara no ha sigut una plaça si no una illa» ha declarat este matí l’alcalde Diego Gómez, mentre el dos carrils s’omplien d’arbres i plantes per convertir-los en un jardí provisional  durant el cap de setmana.

Gómez comprobava com «els cotxes gaudixen d’una major fluidesa al estar tancats els semàfors de la plaça».

Accessibilitat per als vianants

El govern local preten que els veïns d’Alzira s’assabenten, mitjançant els panells informatius instal.lats, del projecte municipal; «volem que visualitzen com es pot convertir en una autèntica plaça i que aporten les seues opinions i idees«, afegia la primera autoritat local, convençut que la iniciativa tindrà una bona acollida.

El projecte contempla millores en l’accessibilitat donat que «fins ara la gent sols va a la Plaça del Regne a agafar l’autobús». A més ha eixit al pas de les crítiques realitzades per loposició, sobre tot per Ciutadans que consideren «una frivolitat i burla» fer ara, durant la pandèmia, la remodelació de la plaça. A este respecte l’alcalde ha manifestat que «ara sí toca dur endavant iniciatives destinades a donar vida a la ciutat, a compaginar la mobilitat amb una visió mediambiental».

Assemblees de barris

Pel que fa a les queixes del PP, de no haver sigut informats d’èste i d’altra decena de projectes, els ha convidat a participar en les assemblees de barris que es convocaran perquè aporten les seues iniciatives.

La conversió dels carrils en un jardí provisional «apenes si arriba a un cost de 2.000€», a més que els 30 arbres i 60 plantes «es plantaran entre el mirador del Xúquer i el parc de l’Alquenència».

Riberaexpress