Carlet treballa en la conscienciació ciutadana en bars i terrasses

0
323
Mª Josep Ortega alcaldessa de Carlet

 

L’Ajuntament de Carlet aposta per conscienciar la població amb la col·laboració dels establiments de restauració i terrasses. Des de la Regidoria de Sanitat, s’ha distribuït als establiments del municipi cartells informatius de les normes sanitàries.

 

Al material informatiu es recorden les principals normes per a evitar els contagis en les reunions socials que hi ha als bars, terrasses i establiments de restauració. Des de les normes bàsiques com l’ús de la mascareta, la distància o el llavat de mans, a aquelles més concretes per a estos establiments com el fet de no compartir plat, taules de menys de 10 persones o la prohibició de fumar amb persones a menys de dos mestres.

 

La regidora de Sanitat, Lola Navarro, ha explicat que tant el cartell com la carta adreçada als establiments que l’acompanya pretenen «treballar conjuntament amb els bars, sabem que va ser un dels sectors més castigats durant l’estat d’alarma, per això volem que no es torne a repetir i busquem la complicitat necessària perquè col·laboren a fi de reduir els contagis a la nostra població i al temps consciencien la clientela».

 

La campanya s’inscriu dins de les accions que el govern municipal està posant en marxa per a reduir la taxa de contagis. Recordem que durant els primers quinze dies de setembre Carlet va acumular 131 casos positius de coronavirus, una situació que obligà l’Ajuntament en coordinació amb la Conselleria de Sanitat, a tancar parcs, instal·lacions municipals i suspendre activitats culturals i esportives.

 

Tot i que la xifra de contagis de coronavirus, amb una setmana de mesures extraordinàries, s’ha rebaixat fins als 113 casos, els nous contagis continuen sent fruit de brots de caràcter social. Per això, tal com explica l’alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Ortega «els esforços del govern s’encaminen, a més de les tasques de desinfecció continuades, a persuadir la població per tal que limiten el contacte social i, en qualsevol cas, adopten les mesures sanitàries imprescindibles i a respectar els períodes de confinament decretats per les autoritats sanitàries en fer-se una PCR».

 

En este sentit, durant este cap de setmana, també s’incidirà en la prevenció i adopció de mesures sanitàries en l’àmbit domèstic per tal d’aturar els brots d’origen familiar i social, amb el lema «Les reunions socials i familiars posen en perill a qui més vols».