Sanitat estudia el possible confinament de Sumacàrcer

0
552
El municipi de 1.100 habitants es troba a la vorera del Xúquer

La Conselleria de Sanitat ha traslladat a l’Ajuntament valencià de Sumacàrcer que les dades epidemiològiques de contagi al poble «són preocupants» i que caldrà esperar a l’evolució dels pròxims dies per a decidir si «fan falta mesures més dràstiques», com el confinament.

Així ho ha indicat a EFE David Pons, alcalde d’aquest municipi de la comarca valenciana de la Ribera Alta, amb 1.100 habitants, i que ha registrat un brot de coronavirus d’origen social, amb quinze casos positius, i que està a l’espera dels resultats de les proves *PCR que s’han realitzat a «molts» veïns de la localitat.

El brot es va registrar en un bar de la localitat, amb la dificultat que això comporta del seguiment de tots els contactes, ha explicat Pons, qui ha assegurat que, encara que desconeix el nombre de proves que s’han realitzat, «per probabilitat segur que eixiran més positius».

«Sanitat ens ha confirmat que les dades són preocupants i cal esperar per a prendre altres decisions», ha apuntat, i ha sostingut que «farà tot per a protegir la salut dels ciutadans» com aquest estiu, quan «no» els «va tremolar la mà» per a prendre mesures «per damunt dels interessos de l’economia local».

Ha reconegut que la situació és de «calma tensa» a l’espera de conéixer els resultats de les proves *PCR i saber si han d’adoptar «mesures més dures».

«Estem en contacte constant amb les autoritats sanitàries i ens informen de les dades que van eixint amb comptagotes», ha apuntat, alhora que ha apel·lat a la responsabilitat particular dels veïns per a frenar l’extensió de la pandèmia.

Ha recordat que aquest estiu, Sumacàrcer va tindre un brot d’origen laboral en el propi Ajuntament, amb sis persones contagiades però que «va ser ràpidament controlat», encara que ara, a l’ésser un bar el focus, «dificulta el control de tots els contactes».

Sumacàrcer intensifica la desinfecció en la localitat davant el brot detectat

L’Ajuntament, amb l’inici del curs escolar i davant els possibles rebrots, ja va decidir tancar tots els parcs i locals públics i suspendre l’agenda cultural per al 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

«Hem posat tota la maquinària en marxa de neteja de carrers i instal·lacions, i especialment, en el col·legi públic, s’han repartit màscares i s’han adoptat moltes mesures, però la responsabilitat és individual i aqueixa és la dificultat que comporta aquesta pandèmia», ha apuntat.

De fet, aquest dimecres, l’Ajuntament ha informat en un comunicat que durant aquests dies duu a terme un dispositiu especial de neteja per a combatre la pandèmia i els seus possibles rebrots.

Per a això ha destinat una partida addicional per a la contractació d’una empresa especialitzada en la neteja i desinfecció d’espais públics, combatent la proliferació del virus entre els elements de contacte col·lectiu.

Des de principi de setmana s’estan redoblant els esforços en diferents espais municipals com l’Ajuntament o l’escola, o també en enclavaments públics com a parcs i jardins, la qual cosa suposa «reforçar activitat que el consistori *sumacarcelino ha efectuat des del principi de la declaració de l’estat d’alarma».

«No escatimarem en recursos perquè les instal·lacions de Sumacàrcer siguen tot el segures que podem garantir. Així i tot, la responsabilitat de la ciutadania ha de complementar aquestes accions perquè si cada veí no és estricte en el compliment de les recomanacions i exigències sanitàries, no anem a cap lloc», ha conclòs Pons.

EFE