La preocupació d’una fallera d’Alzira a sis mesos de Sant Josep

0
520

Localitzem-nos, generalitzem…Igualtat!

A 6 mesos de Sant Josep sé en quina situació estem. Única paraula COVID. Generalitzem… O això intentem. Sóc una fallera d’Alzira, de qualsevol falla, capaç de veure la situació actual, i també capaç d’entendre que per a l’Ajuntament d’Alzira, no podem generalitzar… Perquè mai serem iguals. Intentaré no fer-ho massa llarg, el dia 17-09-2020 una reunió al cau, amb les 10 persones recomanades, previstos de mascaretes i distancia…

Ratificàrem el que molts pensàvem, probablement la meua falla…desapareixerà. Si, ens adonem que aquesta situació és incerta, que no sabem que passarà, que podrem fer i que no. Si, sabem que hi ha coses molt importants. Si, sabem que els dines de la subvenció anual a les falles sense cau han estat necessàries per al COVID, no hi ha ningú que haja fet queixa. NO, NO VOLEM DINERS. NO, NO VOLEM QUE AQUELLS QUE TENEN CAU ES QUEDEN SENSE ELL. Volem IGUALTAT! Si… Que fàcil seria i que complicat ho feu. Alguna de les persones que veu la igualtat em pot explicar que fer ara? Que fem quan al cens en son 5? Quan el cau no es pot pagar? Perquè sigam realistes, a hores d’ara no podem planificar unes falles perquè la situació és incerta, però hi han despeses que els fallers tenim que cobrir amb la esperança que en algun moment tornem a celebrar les falles.

Si, reduïm les quotes al màxim, però encara aixina estem pagant per tal de tindré els «trastos» en cap lloc, per tindré un cau on poder tornar quan siga possible…i tot això sense previsió de fer res. Que NO, que ja sabem que no hi ha caus per a tots, però i si fiquem solucions? I si vegem a qui li cal un cau i a qui no? I si no hi ha més, i si els compartim? No demanarem massa recolzament a Junta Local Fallera d’Alzira, que utilitza la primera reunió en els presidents de les falles per a nomenar una possible segona Imposició de bandes, avanç que contemplar diferents escenaris a falles, per a poder guiar-nos, per poder seguir i poder moure.

Generalitat Valenciana…falles som totes! Els monuments subvencionats o part dels monuments a València capital són molt bona ajuda, però no oblidem la resta de poblacions falleres. De segur que no sols una falla d’Alzira sent el que nosaltres. I no ens cansarem de demanar IGUALTAT!

Esperança Ribera