Alzira unificarà la Plaça del Regne i programa altres 11 accions per afavorir a vianants i ciclistes

0
319
La Plaça del Regne pot quedar unificada en els pròxims mesos

L’Ajuntament d’Alzira tancarà al trànsit este cap de setmana les dos calçades que separen la Plaça del Regne dins la programació prevista amb motiu del Dia Europeu sense Cotxes. Vials on instal.larà una zona ajardinada efímera i que té previst tancar, de forma definitiva, i on els vianants «podran visualitzar el futur projecte que donarà continuitat a esta plaça, davant la necessitat de tindre una ciutat molt més segura, ajardinada i amable», segons ha manifestat hui l’alcalde, Diego Gómez, als mitjans de comunicació en la mateixa plaça del monument al Llaurador.

Així la Plaça del Regne funcionaria com una rotonda, tal i com ocurreix durant la instal.lació de les mascletaes en falles.

Hi haurà panells informatius dels projectes de mobilitat que es sotmetran a consulta ciutadana per a portar a terme pròximament.

Esta serà la primera d’un total de dotze actuacions que «seran consensuades amb la ciutadania» ha afegit la primera autoritat local en una roda de premsa en la que han participat també, la responsables de Seguretat, Sara Garés, el regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual i el responsable de Medi Ambient, Pep Carreres.

Es tracta d’un treball conjunt de les regidories de Medi Ambient, Seguretat i Infraestructures i Serveis Urbans en el qual es presenten iniciatives com la reordenació dels aparcaments en perpendicular de l’avinguda Comunitat Valenciana; l’establiment d’un pas de vianants i carril bici que connecte el pont de Xàtiva amb el Malecó o la prolongació del carril bici des del supermercat LIDL fins a l’Hospital de la Ribera.

Accions

ACCIÓ 1 – AV. COMUNITAT VALENCIANA. REORDENACIÓ D’APARCAMENTS EN PERPENDICULAR

ACCIÓ 2 – PROLONGACIÓ DE CARRIL BICI DES DE LA REDONA LIDL FINS HOSPITAL. (DIPUTACIÓ)

ACCIÓ 3 – RUTES ESCOLARS. CONVERSIÓ EN ZONA DE VIANANTS DE LA PROLONGACIÓ D’HORT DELS FRARES FINS A LA PLAÇA

PRIMER DE MAIG.

ACCIÓ 4 – CONVERSIÓ EN ZONA DE VIANANTS DELS CARRERS

MAJOR SANT AGUSTÍ I SANT JAUME

ACCIÓ 5 – SENYALITZACIÓ A VELOCITAT DE 30 KM/H DELS CAMINS RURALS DELS NUCLIS HABITATS: CASELLA-MURTA, FORN DE CARRASCOSA, PORTELLA DE SEVERINO, EL XAVEGÓ, URBANITZACIÓ SANT BERNAT.

ACCIÓ 6 – REALITZACIÓ DEL PAS DE VIANANTS I BICICLETES

DE LA CARRETERA VELLA DE CARCAIXENT PEL PONT DE XÀTIVA

ACCIÓ 7 – REALITZACIÓ DEL PAS DE VIANANTS I BICICLETES DE LA CV-50 PER L’ESTACIÓ AUTOBUSOS.

ACCIÓ 8 – PROLONGACIÓ DEL CAMPUS ESCOLAR FINS AL LLAVADOR.

ACCIÓ 9 – REALITZACIÓ DEL PAS DE VIANANTS I BICICLETES DE LA CV-505 PER GASOLINERA (BALLENA AZUL)

ACCIÓ 10 – CARRIL BICI EN DESDOBLAMENT DE CARRER A L’EIXIDA DE CARREFOUR PER KFC.

ACCIÓ 11 – PLATAFORMA COMPARTIDA AL PONT DE FERRO

La intenció del govern local és de d’enllestir-es, majoritàraiment, durant esta legislatura.