Els centres de salut obriran per les vesprades

0
343
Centre de Salut nº 1 d'Alzira

Els ambulatoris obriran a la vesprada i el personal de residències tindrà paga extra
Els centres de salut valencians estaran més oberts a les vesprades i Sanitat remunerarà amb un complement als sanitaris que, de manera voluntària, vulguen doblar el torn i fer hores extra, i també s’abonarà una paga extra al personal sociosanitari de les residències públiques.

Puig ha realitzat aquest anunci durant la seua primera intervenció en el debat de política general, que ha iniciat amb una referència als morts per la pandèmia.

El president de la Generalitat ha anunciat que es prorrogaran durant sis mesos més tots els contractes realitzats durant la pandèmia per a reforçar les plantilles sanitàries.

També ha informat que els centres de salut estaran més oberts a les vesprades per a reforçar l’atenció presencial, i que els professionals que, de manera voluntària, facen hores extra, seran remunerats per això.

Puig ha demanat disculpes a tots els ciutadans que ara mateix no estan rebent l’atenció que mereixen pel nivell de pressió assistencial.

El president s’ha compromés a «impulsar una profunda reforma de l’arquitectura institucional de la Sanitat valenciana, per a fer més eficient la gestió quotidiana dels centres i serveis sanitaris».

«La pedra angular serà la creació del nou Servei Valencià de Salut, un organisme públic amb autonomia, les funcions de la qual seran les de dirigir la prestació de l’assistència sanitària, distribuir els recursos econòmics, coordinar i gestionar els recursos humans i desenvolupar la docència i la investigació», ha afirmat.

Per això, ha anunciat que aquesta setmana serà nomenada una nova comissionada per a la transformació de l’Atenció Primària, la missió de la qual serà la de promoure els canvis que requereix la xarxa sanitària valenciana.

Més de 21.000 milions en 410 projectes per a la recuperació

Puig anuncia una inversió de 21.134 milions en 410 projectes per a la recuperació
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns que la Generalitat invertirà 21.134 milions d’euros fins a 2027 en 410 projectes en el marc de l’Estratègia Valenciana de Recuperació.

«Estem davant una oportunitat històrica per a transformar l’economia i la societat valenciana. Els recursos europeus ofereixen el finançament que necessitem, però a més són l’incentiu per a impulsar els canvis necessaris, els canvis que ja no poden esperar», ha afirmat.

Aquests fons, ha insistit, «només els captarà qui presente projectes alineats amb les prioritats i els objectius assenyalats per la Unió Europea, per això hem de fixar uns objectius en sintonia i per això proposem projectes viables, sòlids, concrets, pràctics i executables»