Alzira culmina la neteja dels barrancs i del canal de les Basses davant les pluges de la tardor

0
157
Jornaler netejant el canal de les Basses
Un dels barrancs netejats

L’Ajuntament d’Alzira culminarà la pròxima setmana la neteja dels barrancs perimetrals al nucli urbà així com del canal de les Basses que li correspon, per primera vegada després la recepció de l’obra realitzada per la conselleria de Medi Ambient.

El canal ha sigut un dels últims treballs realitzats que ha necessitat de l’ús de maquinària davant la seua extensió. Esta sèquia artificial, que recull les escorrenties procedents dels quatre barrancs que desemboquen en el camí dels Pescadors, naix en la redona del CV-50 i desemboca en el barranc de la Casella, amb unes compotes que regulen el pas de les aigües. La seua missió principal és la d’evitar la inundació del barri de les Basses, el més conflictiu de la ciutat.

Barrancs com La Falzia, Vilella, Tora, Fosc, Respirall, Arena,Gracia Maria, i en els camins de Toro, Rumbau, Hort de Mengual, Malecó, Sant Bernabé, Hort del Llidoner, Piletes, Eixabegó i Carasol de La Casella, entre altres, gràcies a la subvenció del Sepe de 220.813 euros que ha permés la contractació de 51 jornalers del camp aturats.

Una neteja de barrancs que es troban entre les mesures preventives davant futurs episodis de fortes pluges i inundacions.