Voluntaris europeus, africans i asiàtics deixen ben neta la Muntanyeta d’Alzira

0
497
Dos voluntaris al finalitzar hui la seua tasca de neteja
Els voluntaris ambientals este migdia a la Muntanyeta d’Alzira

Més d’un centenar de voluntaris mediambientals procedents de 20 països europeus, africans i asiàtics, han aprofitat hui el Dia Mundial de la Neteja per deixar ben neta l’emblemàtica Muntanyeta d’Alzira, unes hores després de la baixada de la patrona a la ciutat. Es dona la circunstància que el 50% son espanyols i només un 10% alzirenys.

Estos voluntaris han participat, des de finals del mes de juny, reforçant la vigilància del Paratge Natural Municipal Murta-Casella i de la resta de muntanyes locals per previndre els incendis, fins i tot han actuat als termes limítrofs i alertat al 112 d’una vintena de focus incipients que afortunadament foren ràpidament controlats.

Deixalles

A més han participat en el control de cremes agrícoles i segons José Luis Alemany d’Interpreta Natura, «han fet moltíssima neteja en les nostres muntanyes, especialment hui a la Muntanyeta on l’ús intensiu d’este estiu s’ha traduït en nombroses deixalles».

Com a exemple de l’incivisme d’alguns visitants als monts locals cal nomenar la troballa d’una cadira a l’Ouet.

El regidor de Medi Ambient Pep Carreres, ha agraït este migdia, personalment la tasca realitzada pels voluntaris; «estem molt agraïts per la vostra col.laboració, si torneu seren ben rebuts, haveu donat un exemple de civisme davant els que utilitzen la Muntanyeta per a fer botelló».