Alzira comença la primera fase dels tallafocs al Respirall i al Racó

0
428
L'últim incendi ocorregut al Respirall data de juliol de 2014

 

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira, ha iniciat la primera fase dels treballs d’obertura de la faixa perimetral de protecció davant d’incendis forestals en les parcel·les forestals municipals confrontants a les urbanitzacions del Respirall i el Racó.

Esta actuació, prevista en el pla local de prevenció d’incendis, s’inicia gràcies al finançament de la Diputació de València i suposarà una inversió total de 16.032,50 euros provinents de les ajudes en Gestió Forestal Sostenible que esta institució ha concedit a l’Ajuntament d’Alzira.

El regidor de l’àrea, Pep Carreres, declara que “amb actuacions com esta i sempre en sòl municipal, l’Ajuntament d’Alzira demostra el seu compromís amb la seguretat dels habitants que disposen d’una vivenda en estes urbanitzacions, no obstant això, no s’ha d’oblidar que la responsabilitat de dur a terme este tipus de mesures és dels propietaris de les vivendes que formen eixes urbanitzacions”.

Cal recordar que la funció principal d’esta faixa perimetral és contribuir a garantir les condicions de seguretat contra incendis forestals en part de la interfície urbano-forestal, en este cas en les urbanitzacions del Respirall i el Racó, creant una discontinuïtat de la vegetació forestal entre el bosc i el sol urbanitzat.