L’Alcúdia detecta un contagi al col.legi Heretats i acumula 35 casos actius

0
817
Tasques de desinfecció al col.legi públic Heretats de l'Alcúdia
En el dia de hui, Salut Pública en la reunió programada on line amb els alcaldes de la Ribera, ens ha informat que en els darrers 14 dies ha hagut un repunt dels casos de PCR+ acumulats al poble de l’Alcúdia, que en són 35, a data del 15 de setembre.
Es tracta de dades provisionals que no es reflectiran en les estadístiques oficials fins que no passen a ser definitives, però que són un toc d’atenció sobre la relaxació en el compliment de les normes, que no pot seguir passant.
Des del primer moment, l’Ajuntament ha activat un protocol d’actuació, de forma coordinada amb el departament de Salut Pública, amb mesures tals com tancar el servei de Gestió Tributaria , al qual s’ha detectat un dels casos positius per a la seua desinfecció i la posterior obertura amb personal que no ha tingut contacte amb la plantilla habitual, que es troba confinada seguint els protocols.
L’Ajuntament ja ha REFORÇAT la desinfecció dels espais i instal·lacions públiques i ha instat la Policia local per tal que aplique la normativa de manera exhaustiva.
Tancament aula
Salut Pública ens han recordat que la Conselleria és l’única que té potestat per decidir el tancament d’aules en els centres educatius, com així ho ha fet en el cas del CEIP Heretats, a partir de hui, per l’existència d’un cas de PCR+ en una aula de segon de primària, per tractar-se d’un grup estable d’alumnat de poca edat, dins del qual no es poden guardar les distàncies de seguretat.
Com a alcalde vull expressar, tant a les persones que han donat positiu com a les que estan a l’espera de resultat, els meus millors desitjos, i llançar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, al temps que us demane que continueu respectant les normes que ens dicten les autoritats sanitàries:
· Important recordar les tres M: Mascareta posada, Mans ben netes i Metres de distancia.
· Si qualsevol persona es troba malament, amb símptomes que pugen fer sospitar una infecció per coronavirus, per favor, QUEDE’S A CASA I TELEFONE AL CENTRE DE SALUT.
· És IMPRESCINDIBLE seguir les recomanacions de Salut Pública. En cas de ser requerit per fer-se un PCR: cal respectar l’aïllament des d’eixe mateix moment i complir la normativa, recordeu que l’incompliment és un DELICTE CONTRA LA SALUT PÚBLICA i que afavorix la transmissió del virus.
Els tres grups polítics que formen el consistori, tant de l’equip de govern com de l’oposició, estan al corrent de totes les mesures que s’estan adoptant per a evitar més contagis
Recordeu que quan més cal extremar les precaucions és en els menjars i reunions amb la família i els amics, perquè ens costa molt a tots mantenir les distàncies amb els éssers volguts, cal tindre força de voluntat i actuar amb trellat.
Per la part que ens toca a l’ajuntament, els assegure que no dubtarem a fer qualsevol acció per tal de mantenir la Coronavirus a ratlla. Perquè la salut i el benestar dels alcudians i les alcudianes és la nostra máxima prioritat.
Andreu Salom / Alcalde