Els ingressats a l’Hospital d’Alzira passen de 19 a 34 en tres dies

0
748
EFE/EPA/ALESSANDRO DI MARCO

«Estem en una situació complicada que comença a ser preocupant» així es manifesta la responsable de CCOO, Àngels López, després que el nombre d’ingressats a l’Hospital de la Ribera haja passat dels 19 que hi havien divendres, als 34 d’ahir a migdia, a més d’un contagiat que es troba en la UCI.

Els últims brots, entre ells el de la Residència de persones majors Carmen Picó, amb 6 ingressats dels 26 detectats, han contribuït a este notable increment durant els tres últims dies. Donat que el diumenge les persones hospitatlitzades per coronavirus eren 22 i ahir dilluns es dispararen fins les 34 actuals.

500 PCR diaris

Al major nombre de casos positius contribuix, sens dubte, l’augtment de proves PCR, segons López «unes 65 diàries a Alzira i al voltant de 500, de mitjana, al Departament de Salut de la Ribera». El fet que hi hagen moltes persones asintomàtiques «ens obliga a tots a seguir amb les recomanacions sanitàries com el llavat de les mans, l’ús de la mascareta i la distància de seguretat» segons explica a Riberaexpress.

La sanitària alzirenya lamenta que hi haja gent «que faça vida normal com sino passara res» i atribuix bona part dels nous casos a les «celebracions familiars» com bodes, comunions i altres semblants «perquè es passen varies hores uns al costat d’altres sense fer cas a les mesures de seguretat».

López advertix, al respecte, que «els llocs tancats són prou més perillosos que els oberts, en ser molt més probable el contagi».

Tornada al cole

Pel que fa a la tornada dels escolars al cole, la sindicalista es troba «preocupada per ser llocs tancats» i fica com exemple a seguir la decissió d’un centre educatiu de Xàbia on els professorat impartix les classes en el pati. I  manifesta que les classes telemàtiques poden ser altra solució si proliferen els contagis a les escoles.

«Al llarg d’esta setmana coneixerem les primeres dades donat que el periode d’incubació de la Covid-19 es situa entre 5 i 10 dies». Àngels López reconeix les dificultats existents per fer front a la pandèmia «en no haver cap solució màgica».

Riberaexpress