Doble rescat de senderistes a la Murta i Casella amb dos helicòpters

0
414
Imatge d'arxiu

Bombers del Grup Especial de Rescat en Altura (GERA), han realitzat esta vesprada diversos rescats de senderistes en dos punts de la vall de la Murta, mitjançant dos helicòpters.

En la ruta de Les Agulles en la vall de la Casella, han rescatat a un senderista accidentat i 5 acompanyants que s’havien quedat sense aigua i es trobaven esgotats.

L’altre rescat, es tracta d’una senderista, també accidentada, en este cas al Pas del Pobre realitzat amb la col.laboració de bombers del parc d’Alzira.
El rescat es va realitzar amb dos helicòpters que van traslladar cada grup fins l’aparcament de la Murta des d’on es van desplaçar els ferits amb una ambulància de transport no assistencial (TNA) fins a l’Hospital de la Ribera.
En concret, els agents de seguretat van rescatar d’una banda dos persones, una d’elles amb una possible fractura al peu, a la zona del Pas del Pobre, a un quilòmetre del Monestir de la Murta. D’altra banda, els bombers van rescatar un grup de cinc persones que s’havien quedat sense aigua i estaven esgotades a la ruta de la Serra de les Agulles. Un membre del grup s’havia torçat el peu per la qual cosa va ser el primer en ser traslladat fins l’aparcament.
Els dos rescats es van produir gràcies a una telefonada al telèfon d’emergències 112 i els dos també entre les 16 i les 19 de la vesprada.