Els tècnics desaconsellen que Alzira s’adherisca al decret de romanents del Govern

0
185
L'alcalde Diego Gómez amb el regidor d'Hisenda Albert Furió

«No té cap sentit que nosaltres entreguem al Govern central els nostres estalvis de 5,5 milions quan ens hem vist obligats a contractar una pòlisa de 6 milions per la pandèmia», així respon el regidor d’Hisenda, Albert Furió, a la pregunta de si l’ajuntament d’Alzira té previst adherir-se al decret guvernamental de romanents municipals». Un decret, que fins ara sols ha comtat amb el suport dels alcaldes del PSOE, i amb el que s’han mostrat contraris els de la resta de formacions polítiques espanyoles.

En estos moments el Govern negocia amb els diferents grups parlamentaris, la introducció d’algunes modificacions en el polèmic decret, per tal que siga aprovat demà dijous en el Congrés dels Diputats com a projecte de llei.

Furió, qualifica «d’atropellament» i «d’incautació» este decret, amb els que el ministeri d’Hisenda té previst repartir un fons de 5 milions d’euros entre els ajuntaments espanyols, a canvi de rebre els romanents de tresoreria dels municipis. I assegura que els propis tècnics municipals «desaconsellen que ens acollim, donat que tampoc està clar quina quantitat ens correspondria«. A este respecte el representant del govern local ha matisat que «si canvien les condicions del decret durant el debat parlamentari tornariem a estudiar la nova proposta, conjuntament, amb els tècnics municipals».

L’equip de govern d’Alzira, integrat per Compromís i el PSPV, va contractar, recentment, un crédit de 6 milions d’euros en una enitat bancària per «fer front a alguna possible tensió de tresoreria», a l’endarrerir a mitjans de juny el cobrament dels impostos que fa habitualment, en voluntària, durant el mes d’abril i d’invertir al voltant de 2,3 milions d’euros en ajudes socials i subvencions als autònoms de la capital comarcal.

Ajuntament sanejat

El responsable de l’àrea d’Hisenda insistix en que «ara que l’ajuntament està sanejat, hem d’entregar al Govern el que hem estalviat?». I és que el govern local ha rebaixat, al 31 de juliol, a 4,9 milions d’euros, el deute de 16 milions que es va trobar fa 5 anys, quan reemplaçaren al PP al capdavant del consistori local. Un deute que té previst deixar-lo en 4,5 milions al 31 de desembre d’enguany perquè puga quedar-se «quasi liquidat al final d’esta legislatura».

Riberaexpress