Alzicoop ultima la nau de 5.000m2 per comercialitzar caquis junt a la cooperativa de l’Alcúdia

0
188
Camp de caquis de la partida Materna a les rodalies de les instal.lacions d'Alzicoop
La nova nau capacitada per a processar 12 milions de quilos es troba prou avançada

El pròxim mes d’octubre, coincidint amb l’inici de la campanya, la cooperativa d’Alzira- ALZICOOP- i la de l’Alcúdia -CANSO- encetaran una nau d’uns 5.000 m2 de superfície que estarà capacitada per comercialitzar fins a 12 milions de caquis.

Les dos cooperatives signaren el passat mes de juny un acord de col.laboració que contempla la inversió de 2,1 milions d’euros en unes noves i modernes instal.lacions, ubicades en la parcel.la d’Alzicoop que els permetrà processar una producció de 12 milions de caquis per campanya.

En virtut d’este important acord la cooperativa alcudiana confeccionarà i comercialitzarà la producció de cítrics de l’entitat d’Alzira, mentre esta absorbirà una part dels 45 miliongs de quilos que treballa Canso davant la falta d’espai a les instal.lacions de l’Alcúdia.

Merma del 30%

En la pròxima campanya s’espera una merma de la producció pròxima al 30% provocada «per les pluges i elevades temperatures de la pasada primavera i per les plagues de la mosca i la negrilla», segons ha manfiestat a Riberaexpress el president d’Alzicoop, Paco Clari. Unes plagues que en el cas de determinades parcel.les «ha produït una escombrà del 80% o 90% de la fruta».

Clari atribuix a la prohibició de determinats materials la proliferació d’estes plagues que han passat als caquis procedent dels cítrics; «amb els actuals tractament d’oli necessitem fer-ne fins a tres perquè només son efectius durant unes 15 dies» lamenta el dirigent cooperatiu.

Una problemàtica que unida a la baixada de preus de les últimes campanyes fan que la producció i comercialització del caqui siga cada vegada menys rendible.

En guany davant la merma considerable de la collita s’esperen uns preus més elevats que la campanya anterior i per tant més rendible de cara als productors de la Ribera.