Sanitat estudia la possibilitat d’un segon centre de salut a Carcaixent

0
590
Conselleria posa de manifest la voluntat d’avançar en el projecte d’un segon Centre de Salut per a Carcaixent
La Secretària Autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari veu viable la ubicació d’un nou consultori en l’aulari inacabat de la Universitat Catòlica

Este matí, la Secretària Autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari, Isaura Navarro, s’ha reunit en el Centre de Salut amb l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, la regidora de Sanitat, Teresa Oliver i Liliana Fuster, gerent del Departament de Salut de la Ribera per tractar qüestions relatives a l’assistència sanitària en la localitat.

A la reunió també han assistit José Manuel Soler, Director d’Atenció Primària Soler del Departament de Salut de la Ribera i Pilar Cano, coordinadora del centre de salut de Carcaixent.

El tema central de la visita ha sigut la necessitat de desbloquejar el projecte d’un segon consultori a Carcaixent, en l’aulari inacabat de la Universitat Catòlica. L’objectiu fonamental seria poder atendre al voltant de 3.000 pacients en el nou espai sanitari i alliberar així el Centre de Salut que actualment es troba saturat i amb una necessitat de millora de les instal·lacions, com s’ha posat de manifest en la visita pel centre.

Posteriorment, la Secretària Autonòmica ha visitat l’estructura de l’aulari inacabat de la Universitat Catòlica, ubicat en la zona de Gaianes, on estaria projectat construir el nou consultori. Navarro ha valorat molt positivament l’estat de l’estructura actual i el potencial que presenta la zona de cara a donar solució a futures necessitats en matèria assistencial en la localitat.

Actualment, després d’un llarg procés administratiu de més de dos anys de durada, l’Ajuntament de Carcaixent ha aconseguit el canvi d’us de la parcel·la de 643m2 d’ús educatiu, com figurava al Pla General, a ús sociosanitari.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, s’ha mostrat esperançat per la voluntat d’avançar en el projecte manifestada per part de la Conselleria. Segons Salom, el consultori donaria solució a un doble problema: «per una banda es resoldria una reivindicació històrica com és la de tindre un segon centre de salut amb el qual es milloraria l’atenció sanitària en Carcaixent i, per altra, per fi es podria donar ús a una estructura per a la qual es van destinar prop de milió i mig d’euros de fons públics i que està completament paralitzada i en perill de tornar-se inservible».

Per la seua part, Isaura Navarro, ha expressat la voluntat, tant seua com de la Conselleria, de treballar per donar resposta a les necessitats de la població de Carcaixent “per a créixer en serveis i millorar l’atenció sanitària per això agraïm a l’Ajutament la cessió d’estos terrenys per a que este projecte vaja endavant i siga una prompte una realitat”.