Antella, Sumacàrcer i Gavarda senyalitzen els Camins del Xúquer

0
508

Amb l’objectiu de promoure el turisme d’interior

 

Turisme responsable contra la despoblació, amb el riu com a còmplice. Els ajuntaments de Sumacàrcer, Antella i Gavarda van activar recentment un projecte de senyalització de diferents recorreguts paisatgístics que uneixen els seus espais ambientals més representatius amb l’objectiu d’oferir activitats lúdic-esportives als visitants.

L’equip multidisciplinar de  la companyiaTerra de Patrimoni (que compta amb especialistes com arquitectes, arqueòlegs, historiadors o museòlegs), sensibles amb la recuperació de llegat patrimonial que atresoren els pobles i ciutats valencianes, realitza catàlegs de patrimoni, redacta informes per a la protecció del patrimoni (BIC’s, BRL, etc.), estudia i redacta plans directors, memòries valorades, projectes bàsics i d’execució per a la recuperació d’edificis històrics i jaciments arqueològics, així com la tramitació d’ajudes i subvencions autonòmiques i estatals.

En el cas de Gavarda, Antella i Sumacàrcer s’ha posat en valor els recorreguts ambientals a través de senyalística que explica els entorns i dóna a conèixer la història dels diferents municipis. Qui s’endinse pel camí del riu Xúquer podrà fer-ho amb o sense el plànol digitalitzat sense problemes i amb una informació bàsica d’allò que podrà vore i visitar.

Segons l’alcalde de Gavarda, Vicente Mompó, s’ha aconseguit enllestir un itinerari practicable i amb contingut que permet “els visitants conèixer de primera mà tot el nostre patrimoni material i immaterial, mentre fa esport per unir els diferents espais connectats a través de senyals que permeten recórrer els nostres camins mentre es gaudeix del nostre entorn. Iniciatives per a posar en valor i per a que la gent sàpiga que els nostres pobles disposen d’una riquesa inacabable i que són perfectes per a viure en tranquil·litat, salut i proximitat”.