Carlet amplia el servei de neteja i desinfecció als centres de Primària

0
375
Aula d'un centre escolar de Carlet

Les escoles de Carlet incorporaran més personal de neteja al llarg del curs escolar per a previndre i reduir el risc de contagi per la COVID-19.

La Regidoria d’Educació ha contractat un servei de neteja extraordinari que se sumarà a les persones de neteja ordinària que es fa normalment de vesprada als col·legis. L’augment de la plantilla ha suposat una inversió extra de 49.000 euros, que possibilitarà l’ampliació durant el matí del servei de neteja en una persona al Col·legi Bosch Marín, dos persones al Juan Vicente Mora i dos més al Sant Bernat. En total, suposarà un increment de 30 hores en la neteja i desinfecció dels col·legis Juan V. Mora i Sant Bernat i de 20 hores en el Bosch Marín.

Als centres escolars es realitzarà la neteja i desinfecció de les instal·lacions, reforçant-la en aquells espais que ho necessiten en funció de la intensitat d’ús. Es tindrà especial atenció en les zones d’ús comú, les superfícies de contacte més freqüents com poms de portes, taules, mobles, passamans, el terra, telèfons, perxes i altres elements similars. Es farà una desinfecció, a més, després de cada torn de menjar.

Tal com explica la regidora d’Educació, Carla Cebrián, “la seguretat i el compliment de les mesures higièniques als centres és la nostra prioritat. L’Ajuntament és únicament responsable de la neteja dels centres de primària i per això ha fet este reforç per a garantir la desinfecció i tindre uns centres escolars segurs.”

Esta inversió se suma al treball de coordinació que durant les últimes setmanes s’està duent a terme amb els diversos centres escolars del municipi, que organitzen a hores d’ara els recintes per a fer possible una tornada segura als col·legis, amb la multiplicació d’accessos als centres escolars, delimitació de zones de pati per als horaris de descans, etc.