L’alcalde suspén les Festes Majors de l’Alcúdia

0
301
Andreu Salom alcalde de l'Alcúdia
Este és un dels bans més difícils d’escriure des que sóc el vostre alcalde. He de comunicar-vos, oficialment, que enguany no celebrarem, com és habitual, les nostres Festes Majors en honor a la Mare de Déu de l’Oreto.
El 2020 serà, per sempre, l’Any del Coronavirus. La pandèmia ens ha obligat i continua obligant-nos a prendre mesures que, encara que no ens agraden, són del tot necessàries. Els grups polítics amb representació al nostre Ajuntament es van posar d’acord i, en comú, decidiren la suspensió que estic comunicant-vos: la salut pública està per damunt de tot i la celebració festiva implica augmentar les possibilitats de contagi de la Covid 19, quan la nostra obligació com a governants és minimitzar-les.
Hem d’evitar els contagis per a no posar en risc la vida de les persones, per a no posar en risc l’economia local i nacional, per a no posar en risc la marxa dels serveis públics essencials, com els sanitaris i els educatius.
Des de 1938 no se suspenien les festes en el nostre poble. És evident que estem davant d’una situació excepcional. I espere de tots els veïns i de totes les veïnes de l’Alcúdia, que es facen càrrec del moment tan especial pel qual travessem i que actuen en conseqüència amb la més alta i absoluta responsabilitat.
En altres pobles, en altres ciutats, després de la suspensió de les festes patronals, algunes persones les han volgudes celebrar per damunt de tot. El resultat, ben conegut a través dels mitjans de comunicació, ha estat l’aparició de brots de contagi de la Covid 19. És a dir, per celebrar una festa suspesa, s’ha posat en perill, de forma rotundament innecessària, la vida de moltes persones.
Jo espere que els veïns i veïnes de l’Alcúdia, de totes les edats, però especialment els joves, no celebren unes festes “alternatives”. L’heroïcitat dels nostres dies no consisteix a transgredir la norma o portar la contrària a les autoritats sanitàries, sinó a ajudar els altres, ser solidari, entendre que un contagi pot acabar portant una persona a l’UCI o pitjor encara. Els sanitaris no volen només aplaudiments, volen sobretot actituds responsables.
Hem de protegir-nos i hem de protegir els altres. I això només pot fer-se amb responsabilitat i aplicant les mesures que els epidemiòlegs i les autoritats sanitàries ens recomanen: ús de màscares, aplicació de distància interpersonal i limitació de les reunions.
En definitiva, després de la desagradable tasca de comunicar la suspensió de les nostres Festes Majors, tinc l’obligació de demanar-vos trellat, molt de trellat, per evitar la proliferació de la pandèmia al nostre poble.
Habitualment, els veïns i les veïnes de l’Alcúdia es comporteu de manera exemplar davant situacions excepcionals. Ho heu demostrat moltes voltes. Estic segur que passarà el mateix i sabreu conduir-vos en eixa inexistent, enguany, Setmana de Festes Majors.
Entre tots, vencerem la pandèmia. La ciència, la nostra major aliada, l’única fórmula per combatre la pandèmia, vindrà a ajudar-nos i aconseguirem una vacuna o un remei contra la Covid 19. Però mentre això arriba, cadascun de nosaltres té una responsabilitat majúscula i estic segur que els alcudians i les alcudianes estareu a l’altura de la delicada situació que vivim i tindreu un comportament exemplar per frenar, en la mesura de les possibilitats de cadascú, l’avanç de la pandèmia.
Les festes tornaran, la pandèmia passarà. En el futur vorem este moment com un mal somni i recordarem amb homenatge les persones que no el superaren. Però, per ara, anem amb compte, protegiu-vos i protegiu els altres. És essencial que cadascun de nosaltres siga una barrera contra el contagi i que, si ens contagiem, actuem seguint els protocols, autoconfinant-nos a l’espera dels resultats de les proves mèdiques.
Gràcies per la vostra comprensió. Gràcies pel vostre trellat. Gràcies pel vostre compromís.
Andreu Salom Porta
Alcalde de l’Alcúdia