El curs universitari arrancarà el 14-S amb «la màxima presencialitat possible»

0
231

El 14 de setembre començarà el curs en les universitats de la Comunitat Valenciana, encara que els alumnes de primer ho faran el dia 25.

Demà dilluns hi haurà una reunió entre el Ministeri i tots els consellers autonòmics d’Universitats per a coordinar l’inici de les classes mentre el pròxim dijous es reunirà la conferència de rectors, amb la presència de Juanjo Ruiz, rector de la Miguel Hernández d’Elx, com a representant de les universitats valencianes.

La consellera Carolina Pascual, ha explicat que en les universitats valencianes  «intentarem arribar a la màxima presencialitat possible, encara que garantint sempre la seguretat».

Semipresencialitat i eines digitals

Pascual afirma que les eines digitals «continuaran utilitzant-se» i «es facilitarà la semipresencialitat en aquelles classes on hi haja molts alumnes». La conselleria i les universitats han desenvolupat un protocol conjunt que busca crear grups estables que faciliten el rastreig de casos si hi ha algun positiu.

Les aules limitaran el seu aforament a la meitat i es desinfectaran dos vegades al dia i cada campus tindrà un espai d’aïllament per si algú comença a tindre símptomes durant les classes. Els accessos a les aules disposaran a més de dispensadors amb preparats de gel hidroalcohólico per a facilitar la higiene de mans.

Màscares obligatòries

Segons el protocol aprovat, les màscares seran obligatòries en tots els recintes universitaris, encara que els estudiants podran llevar-se-les en les classes si, una vegada asseguts, deuran mantindre una distància interpersonal d’almenys un metre i mig.

A més, no podran accedir als campus universitaris les persones amb símptomes compatibles amb la COVID-19; aquelles a les quals s’haja diagnosticat la malaltia i que no hagen finalitzat el període d’aïllament requerit; o les que es troben en període de quarantena domiciliària per haver tingut contacte estret amb alguna persona amb símptomes o diagnosticada de la COVID-19.

Cadena SER