Els mercaders ambulants d’Algemesí no montaran les parades este dissabte

0
420
El president d’AVAME Miguel Ángel Viñes

Els mercaders d’Algemesí  no montaran les parades este dissabte encara que estaran presents en els llocs reservats, en senyal de protesta per haver reduït l’Ajuntament  l’aforament habitual en un 50%, com a mesura preventiva davant els brots de Covid-19 detectats últimament en este municipi.

El mercader i president de l’associació AVAME que aglutina a prop d’un miler de botiguers ambulants, Miguel Ángel Viñes ha considera «injusta» esta mesura; en primer lloc perquè «cap mercader ni d’Algemesí i d’altres poblacions de la comarca ha donat positiu» i en segon lloc «perquè la resta de botigues i les terrasses dels bars continuen funcionant al 100%».

Viñes assegura que «el 98% dels mercaders i de la gent que compra en els mercats ambulants porta la mascareta» i que en les parades «es complixen les mesures sanitàries com el gel i el desinfectador de la roba».

Els mercaders temen que la reducció de l’aforament siga «de forma indefinida» i per això han decidit acodir al mercat però no montar les 90 parades habituals perquè «és incoherent i hi han altres maneres de fer les coses».

A l’habitual disminució de les vendes que pateixen en estiu perquè molta gent es trasllada a la costa, «ara hem de patir esta reducció injusta que encara ens perjudica un poc més» segons els venedors ambulants d’este tradicional mercat dels dissabtes.