Alzira ultima la tornada al cole més atípica

0
350
Els alumnes tornaran el 7 de setembre als coles més atípics

Incertessa i temor entre els pares i mares davant una tornada al cole marcadaa per la Covid-19

Jaime Rossell:»Les diferents comunitats educatives estan treballant molt i bé»

L’Ajuntament ha preparat un Pla de Neteja i Desinfecció anti Covid-19

El president de la Coordinadora d’Ampes dels centres escolars d’Alzira, Jaime Rossell, resalta la «incertessa i el temor» que tenen les mares i pares, en general, davant la tornada al cole del pròxim 7 de setembre, que al seu juí «serà dura» per les nombroses mesures preventives a causa de la pandèmia.

Tot i això Rossell es mostra optimista donat que «les respectives comunitats educatives estan treballant molt i bé en tots els col.legis«. Es mostra fermament partidari de les classes presencials; «va ser prou dur però considere que serà millor que el final del curs passat, perquè hi hagueren alumnes que en els últimos mesos del curs apenes agafaren dos voltes els llibres, les llibretes i el boli».

Este pare de dos alumnes de Primària del Ceip Blasco Ibáñez reconeix «no tindre clares totes les mesures que es ficaran en marxa», davant la novetat d’un curs molt atìpic, en el que crida a «docents i famílies a treballar en equip».

A més resalta «el treball excepcional que està fent el professorat» i recorda als pares i mares alzirenys que «el risc zero no existix«.

Pati i menjador

La conselleria d’Educació ha previst enviar professors de reforç i educadors de menjador perquè estiguen ben atesos els alumnes sobre tot teni en compte que els xiquets i xiquetes deuran menjar a les pròpies aules. Pel que fa als horaris del recreo els centres podran parcel.lar per zones els patis i també establir diferents horaris, mentre l’entrada a les instal.lacions educatives es farà «de forma escalonada» i utlitzant diferentes portes.

D’altra banda la regidora d’Educació, Maria Calvo, ha recordat que les tasques de preparació de les aules d’Alzira «començaren el passat mes de juliol», seguint la normativa de la conselleria, que afecten tant a les escoletes infantils, com als centres escolars, els instituts i l’Escola Permanent d’Adults Enric Valor.

Calvo assegura que «cap centre» ha comunicat a l’Ajuntament que tinga problemes d’espai, tot i que els col.legis duran habilitar espais comuns per possibilitar la ratio de 20 alumnes per aula respectant la distància d’un metre i mig.

Pla de Desinfecció

El consistori ha previst un Pla de Neteja i Desinfecció específic dels centres educatius locals, complementari de l’habitual, en el que l’Ajuntament destinarà «un treballador per a cada col.legi de 9 a 16 hores», segons el regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual«.

El pla contempla a més de la neteja i desinfecció detallada de totes les infraestructures i material «la ventilació de les aules, abans de l’inici de les classes, durant el temps del pati i al finalitzar la jornada escolar», explica Pascual.

Riberaexpress