Espanya també participa en la compra centralitzada de la vacuna d’Oxford

0
178

Espanya, juntament amb altres Estats membres, s’ha sumat a la compra centralitzada de la Comissió Europea (CE) de milions de dosis d’una futura vacuna contra la COVID-19 de la farmacèutica britànica AstraZeneca, que està desenvolupant investigadors de la Universitat d’Oxford.

Així ho ha assegurat el Ministeri de Sanitat en un comunicat en el qual es refereix a l’acord anunciat per la CE el passat 14 d’agost per a la compra d’almenys 300 milions de dosis d’una futura vacuna d’aquesta companyia.

Una compra que s’efectuaria una vegada que la vacuna haja demostrat ser segura i efectiva contra el coronavirus perquè ara la investigació de *AstraZeneca es troba entre les fases 2 i 3 del nivell de desenvolupament.

El repartiment de la vacuna es farà, segons Sanitat, de manera equitativa entre els països concorde a la seua població.

Al marge d’aquest acord, el comité negociador de la CE segueix en converses amb diferents companyies que estan desenvolupant alternatives de vacuna per a poder satisfer les necessitats de vacunació de la UE i de tercers països.

Dos d’aquestes negociacions estan ja molt avançades i les companyies preveuen presentar en breu una proposta oficial.

Totes aquestes negociacions s’emmarquen dins de l’estratègia europea de vacunes, a la qual es va adherir Espanya al juliol i per la qual es pretén establir una posició única europea per a garantir l’accés global i equitatiu a la vacuna per a protegir al conjunt de la població.

Per això, i amb aquest objectiu, l’Aliança Europea està fent costat a la indústria biotecnològica per a accelerar els terminis fins a aconseguir una vacuna segura i eficaç, incrementar la seua capacitat de producció i poder així garantir dosi per a la població europea.

EFE