La climatologia reduirà prop d’un 30% la producció de caqui

0
456

 

A la comarca de la Ribera, que concentra prop del 90% de la producció nacional de caqui, s’espera una producció pròxima a les 300.000 tones

 

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen (CRDOP) Kaki Ribera del Xúquer estima que la producció del caqui amb denominació per a la pròxima campanya es veurà reduïda entre un 25 i un 30%, en la línia de les previsions de producció a nivell nacional.

Aquesta caiguda arriba després de la campanya 2019/2020, que va suposar un rècord per als associats a la Denominació d’Origen Kaki Ribera del Xúquer, amb 115.000 tones comercialitzades.

El president de la DOP, Cirilo Arnandis, ha destacat que “la climatologia d’enguany, amb fortes pluges durant la primavera, ha provocat una caiguda generalitzada en els camps de la comarca”. “Això afavorirà una producció amb bons calibres i una millora de la qualitat de la fruita, conseqüència de la menor competència entre fruits”, ha destacat.

La Ribera concentra prop del 90% de la producció nacional

A la comarca de la Ribera, que concentra prop del 90% de la producció nacional de caqui, s’espera una producció pròxima a les 300.000 tones, amb una reducció també pròxima al 30% respecte a la campanya passada.
La inversió pròxima als 2 milions d’euros es destinarà a accions encaminades a seguir augmentat el coneixement del *kaki i de la marca registrada “PERSIMON®”, propietat de la Denominació d’Origen, i a l’empara de la qual es comercialitza tot el producte certificat.

Referent a això, Arnandis ha incidit en què “els esforços que realitzem en promoció han situat al KAKI PERSIMON® com un producte desitjat i demandat pels consumidors, i expliquen en gran manera l’èxit que ha tingut durant els últims anys”. “No obstant això, és necessari continuar invertint en accions de publicitat i màrqueting, per a incrementar la popularitat de la marca, consolidar la nostra presència en els mercats i obrir camí en nous destins”, ha postil·lat.

A més de continuar les campanyes d’anys anteriors en mercats tradicionals per la seua importància com Alemanya, França, Regne Unit o Espanya, el CRDP invertirà en mercats potencials com el Canadà, Emirats Àrabs o Aràbia Saudita, on en els últims anys s’estan experimentat importants augments de la demanda.

EFE