Alzira gaudirà de dos desitjades redones a la carretera de Corbera

0
468
Encreuament de la ctra de Corbera amb el camí del Cementeri i del Forn de Carrascosa
En este punt es farà altra redona per accedir a la Portella de Severino
Projecte de la gran rotonda en la intersecció amb els camins del Forn de Carrascosa i del Cementeri

La més gran s’instal.lar’a en el creuament amb el Cementeri i el Forn de Carrascosa

I la més menuda facilitarà l’accés a la Portella de Severino

Les dos estaran operatives en un periode de dos anys

El Departament de Carreteres i Infraestructures de la Diputació de València ha aprovat el projecte de construcció de dos redones, una en la intersecció de la CV-510 amb la CV-506 i una segona en la intersecció CV-506 amb el camí Baix de Corbera.

El projecte es troba en fase d’exposició pública que culminarà  el pròxim dissabte, per procedir, tot seguit, a la seua licitació. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, confia en que siguen «una realitat l’any 2022, a bon segur abans que finalitze esta legislatura».

Reivindicació històrica

La redona més gran i la més necessària que utilitzen molt els alzirenys per anar al cementeri i al Forn de Carrascosa, «és una reivindicació històrica», segons Gómez, tot i que els primers contactes amb la Diputació es realitzaren l’any 2015.

El retard en la seua elaboració obeix a les «distintes dificultats que presenta la zona»; com la presència d’una caseta de peons caminers que ha de se respetada, també d’una casa protegida i l’existència d’un barranc que ha requerit l’informe favorable de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Per a la primera autoritat local es tracta «d’unes obres molt importants que facilitaran la mobilitat dels¨nostres veïns» i «l’eliminació d’un encreuament molt perillòs en una carretera que presenta un percentatge molt elevat de sinistralitat».

Portella de Severino

En el cas de la redona del creuament amb la Portella de Severino, facilitarà l’accés als xalets, cases de camp i parcel.les agrícoles de les partides del Pla de Corbera i del Pla de Montserrat on abuenden les segones residències.

La carretera de Corbera (CV-510) és una de les més transitades del terme d’Alzira donat que es molt utilitzada en estiu per accedir a les platges de Cullera, mentre a la tardor i a l’hivern la transiten nombrosos camions, furgonetes i vehicles durant la campanya citrícola. À este trànsit es va afegir amb la instal.lació de l’Hospital d’Alzira, el  procedent dels municipis de la Ribera Baixa.

Fet que va fer encara mes perilloses les interseccions amb els camins del Cementeri, el Forn de Carrascosa i la Portella de Severino.

L’alcalde d’Alzira considera que el projecte «ja no té marxa enrere» i que l’eliminació dels dos perillosos creuaments «estarà resolt en un parell d’anys».