Diego Gómez: «Estem molt preocupats pels possibles rebrots i pels incendis forestals»

0
297
L'alcalde Diego Gómez amb la consellera de Sanitat Ana Barceló i la regidora de Patrimoni Isabel Aguilar en l'Hospital

També ha mostrat la seua preocupació davant l’inici del crus escolar i de la campanya agrícola en setembre

Els últims contagis en Alzira han sigut puntuals, no s’ha registrat cap rebrot social, ni empresarial ni d’oci

Este estiu hem extremat la vigilància en els nostres paratges naturals

 

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha decidit enguany no fer vacances en estar «molt preocupat per l’evolució de la pandèmia i també pels possibles incendis forestals».

Les dades de coronavirus no son especialment dolents a la capital de la comarca que totalitza 105 contagis, 19 contabilitzats en les últimes setmanes. «Estem molt atents a  les residències de persones majors on no s’ha registrat fins ara cap contagi nou«, revetla Gómez a Riberaexpress. I és mostra «satisfet» donat que els últims positius hagen sigut «casos puntuals, en no produïr-se cap rebrot social, ni empresarial ni d’oci».

El pròxim inici del curs escolar 2020-21 també és objecte de preocupació de l’equip de govern local, format per Compromís i pel PSPV; «estem mirant com organitzar-ho i el seu funcionament, de que els centres escolars estiguent nets i desinfectats».

Protocol d’actuació campanya agrícola

Altra qüestió que lleva la son a la primera autoritat local és la pròxima campanya agrícola que començarà en setembre davant la gran quantitat de collidors procedents d’altres zones. Coincidix amb els sindicats agraris, LA UNIÓ i AVA en demanar a la Generalitat «un protocol d’actuació» per evitar els brots produïts a Lleida i Saragossa entre els jornalers de les fruta.

El president del consistori posa com exemple del treball i seguiment que està fent-se a nivell municipal, al recent empadronament d’una família de romanesos procedent de Lleida; «cridarem a Salut Pública que els va confinar en la seua vivenda durant 48 hores».

Tardor complicada

Diego Gómez aventura «una tardor complicada» i advertix que «el futur de la pandèmia dependrà molt del que passe en la pròxima tardor«.

Pel que fa a la prevenció d’incendis foretals a les muntanyes d’Alzira en especial al Paratge Municipal Murta-Casella, l’alcalde ha resaltat la tasca de la regidoria de Medi Ambient, de la Policia Local, Protecció Civil i del mig centenar de voluntaris ambientals perque «entre tots estem aconseguint que els nostres paratges naturals estiguen enguany més vigilats que mai«.

Esta setmana s’han produït els primers incendis a la comarca, en localitats molt pròximes, com Carcaixent i l’Ènova.