Al menys 20 positius i més de 100 persones confinades en Càrcer

0
500
l'Ajuntament de Càrcer i totes les instal.lacions municipals han sigut tancades

 

A Sumacàrcer hi han 6 contagis, 5 a Alginet i 4 a Carcaixent 

Una vintena de casos positius, pel moment, i més de 100 veïns confinats a l’espera del resultat de les proves PCR és pel moment el balanç del brot sorgit al municipi de Càrcer de tan sols 1.876 habitants.

Un jove ha sigut el primer en avisar, fa unes dies, al Centre de Salut de no sentir ni l’olor ni el sabor dels aliments, a partir d’ací han anat sorgint casos donat que els joves de Càrcer solen reunir-se en un pub de la veïna localitat d’Alcàntera de Xúquer i estos ho han contagiat a familiars i veïns. També la piscina municipal, que ha sigut oberta a primers d’agost, davant l’ausència de casos en esta localitat, ha pout ser altre focus de contagi.

Així pel moment hi han més de 20 famílies confinades als seus domicilis esperant el resultat de les proves PCR. Sembla que el brot ha pogut estendre’s també per les poblacions més pròximes com Antella, Gavarda i Sumacàrcer, especialment, en este últim ja s’han detectat 6 contagis, encara que altres fons consideen que es brot no està relacionat amb el de Càrcer.

Aleshores l’alcalde de Càrcer, Josep Botella, ha decretat el tancament de tots els edifics públics, de la piscina municipal i de la resta d’instal.lacions esportives.

Decret

El decret on s’aproven les següents mesures, que des d’aquest mateix moment entren en vigor:
-Es tanquen els edificis públics municipals.
-Es tanquen les dependències de l’Ajuntament.
-Es tanquen centres/zones esportives.
-Se suspenen totes les activitats programades en via pública.
-L’atenció de l’ajuntament es farà via telefònica o online.
Les persones que han donat positiu i les seues respectives famílies es troben confinades a les seues cases, i els contactes s’aniran fent tots la prova en el Centre de Salut.
També continuarem desinfectant tots els llocs públics i de gran afluència.

D’altra banda la Conselleria de Sanitat ha detectat 5 positius a Alginet i 4 a Carcaixent.