La Guàrdia Civil recupera en Montortal 35 coloms esportius robats

0
563

Agents de l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Xátiva ha detingut a tres persones per la seua presumpta implicació en més de tres delictes de robatoris amb força de coloms esportius, valorats al voltant de 20.000 euros.

S’han recuperat 35 coloms esportius, 12 calaixeres dobles i 14 xapes d’uralita en un colomar de la localitat de Montortal, a la Ribera Alta

En el marc de l’Operació “RUAPAL”, duta a terme pels agents de l’EQUIP ROCA de la Guàrdia Civil de Xàtiva, s’ha procedit a la detenció de tres homes de nacionalitat espanyola, d’edats compreses entre els 22 i 42 anys, com a suposats autors de 3 delictes de robatori amb força en les coses ocorreguts en almenys tres localitats de comarques diferents de la província de València, en els quals es van sostraure un total de més de 35 coloms federats per a ús esportiu, que aconsegueixen aproximadament un valor d’al voltant de 20.000 euros.

Després de la investigació duta a terme pels agents de l’Equip ROCA Xàtiva i amb la col·laboració dels inspectors de Federació Colombicultora de la Comunitat Valenciana, es va poder esbrinar la identitat dels autors, que resideixen en la localitats de Canals i Montortal, realitzant-se una inspecció per part dels inspectors de la Federació, en un colomar que posseeix un dels detinguts, en un descampat de la localitat de *Montortal, on es van poder recuperar 35 dels coloms sostrets.

Anella identificativa

Els coloms, en ser recuperats, encara portaven la seua anella identificativa, per la qual cosa no va ser difícil la localització dels legítims propietaris. Els coloms han quedat en depòsit oficial de la Federació *Colombicultora de la Comunitat Valenciana, a l’espera de ser retornats als perjudicats.

En la fase d’explotació s’ha procedit a la detenció de tres persones per la seua participació en delictes de robatori amb força en les coses, esclarint-se fins a un total de tres delictes, recuperant 35 coloms esportius, 12 calaixeres dobles i 14 xapes de Uralita.

L’actuació s’ha dut a terme en col·laboració amb la Federació Colombicultora de la Comunitat Valenciana (FCCV). Les diligències han sigut entregades en el Deganat de Partit Judicial de Xátiva.