Gestora: «L’Alquerieta és un barri sense llei, ningú porta mascareta»

0
279
Zona de l'Alquerieta el passat divendres
Imatge d’un carrer de la barriada

L’Alquerieta és un barri ubicat en una zona privilegiada d’Alzira, pràcticament la única que es lliura de les inundacions, però al mateix temps és el més conflictiu i problemàtic de la ciutat.

El passat mes de gener va dimitir l’últim president, Ricardo Cuenca, i ara l’associació de veïns està dirigida per una gestora que lamenta siga la sweua barriada «una ciutat sense llei en la que ningú porta mascareta».

Un guetto

Sembla no haver millorat la convivència en esta zona de la ciutat; l’aleshores president manifestava en 2012 que «l’Alquerieta serà un guetto en dos dècades sino passem prompte a l’acció», mentre ara els membres de la gestora consideren que «el barri ha anat a pitjor, està convertint-se en un guetto, en el que quatre grupets s’han fet els amos».

Droga i baralles de galls

Així denuncien davant Riberaexpress que «planten marihuana impunement i crien galls de baralla en moltes cases». Vivendes en les que «instal.len grans gàbies d’alumini per criar estos galls».

I son els xiquets de «13 i 14 anys els que venen xocolate, coca i marihuana, utilitzen als menors d’edat i ho fan de forma molt descarada», advertixen.

A més denuncien que fan barbacoes «al mig del carrer, dificultant el pas dels vehicles» i «els xiquets passegen pel barri amb carros tirats per cavalls».

Cases okupades i desguaçades

Altre dels problemes que denuncia la gestora és el de les cases okupades ,»el 50% de les existents a Alzira es troben a l’Alquerieta», aproximadament mig centenar estan okupades i la resta «desguaçades». Les okupades tenen aigua i llum de forma il.legal «sent molt habituals els enganxes elèctrics».

Dels 2.500 veïns de la barriada «apenes queden un 500 paios, tots gent major perquè els joves fugen de l’Alquerieta».

Tornen a reivindicar com en 2011 «patrulles a peu les 24 hores del dia i forts controls policials, però ens diuen que no hi han suficients policies i així es limiten a fer la vigilància des de dalt del vehicle en apenes 5 minuts». Encara que reconeixen les redades habituals de la Policia Nacional.

Assegura la gestora de l’associació veïnal que «apenes presenten denuncies perquè son gent major que té por a fortes represàlies», com li ha ocorregut a algun dirigent al que li han punjat les rodes i trencat els vidres del cotxe».

Ajudes de Serveis Socials

Tot i això reconeixen la tasca que realitza el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alzira «que concedix moltes subvencions i organitzen moltes activitats en el barri», però aclarixen que els grups confolictius tenen com a forma de vida «la venda de droga al menudeig i les ajudes municipals».

L’últim president, Ricardo Cuenca, abandonà el càrrec el passat mes de gener assegurant que «el barri ha millorat una barbaritat durant els últims 5 anys», tot i reconèixer que «perfecte no està i encara queden asignatures pendents com les barralles de galls».

Riberaexpress