Tres terratrèmols a la Ribera Alta en poc més de 12 hores

0
511
Els termes de Tous,Massalavés i Gavarda epicentres dels tres moviments sísmics registrats a la Ribera Alta

El primer anit a Tous sobre les 21:35h i els altres este matí a Massalavés, sobre les 9:50h i després a Gavarda al voltant de les 10:30h

Dos terratrémols de magnitud 3 i 3,1 han afectat aquest dissabte al matí a les localitats de Gavarda i Massalavés després que un altre sisme es registrara prop de Tous sobre les 21.30 hores de la nit del divendres.

El primer sisme s’ha donat a Massalavés entorn de les 9.50 hores, segons l’Institut Geològic Nacional. Ha tingut una magnitud de 3,1 i l’epicentre s’ha situat a una profunditat de 10 quilòmetres.

El segon s’ha produït a Gavarda, pocs quilòmetres al sud de Massalavés, sobre les 10.30. En aquest cas, ha sigut de magnitud 3 i l’epicentre s’ha situat en superfície.

Aquests dos sismes se sumen al que es va donar aquest divendres a la nit a Tous, en la mateixa comarca –la Ribera Alta– que Gavarda i Massalavés. Aquell terratrémol va ser de grau 2,9 i va ocórrer sobre les 21.35 hores.

Segons es recull en les dades de la web del Centre Nacional d’Informació Geogràfica, l’epicentre d’aquest sisme es troba prop de la localitat de Tous. El terratrémol s’ha pogut sentir en altres llocs de la zona com Alberic, Carlet o Massalavés, entre els més destacats.

El centre d’emergències de la Generalitat GVA112 ha assenyalat en xarxes socials que han rebut dues crides procedents dels municipis de Massalavés i Tous.

EP / Riberaexpress