Alzira demana 1,2 milions al Ministeri de Cultura per rehabilitar la Torre dels Coloms

0
205
Torre dels Coloms

L’Ajuntament d’Alzira ha demanat al Ministeri de Cultura una subvenció d’1,2 milions d’euros per a la rehabilitació i museització de la Torre dels Coloms de la Murta.

El consistori local pretén aprofitar la partida destinada a la reforma de Patrimoni que suposa l’1,5% del pressupost d’este ministeri, segons ha manifestat a Riberaexpress l’alcalde Diego Gómez.

«Si conseguim entrar en la convocatòria les obres es faran durant esta legislatura» assegura Gómez que ha destacat el fet que Cultura «assumiria el 75% del pressupost que s’eleva a 1,2 milions d’euros».

Museu en la torre

La regidoria de Patrimoni que encapçala, Isabel Aguilar, havia demanat fins ara, ajuda tant a la conselleria com a la Diputació davant el que el govern local considera «imperiosa necessitat» d’actuar en la torre dels Coloms del Monestir de la Murta, únic element de tot el conjunt monàstic que es manté en peu i que tal i conforme han determinat els tècnics es troba en un precari estat, després dels constants episodis de pluges torrencials que està patint la Vall de la Murta.

El director del MUMA, Agustin Ferrer, explicà, en el seu dia, que en els 30 m2 que es disposaran en la torre, «s’explicarà la història, les característiques del paratge, l’arquitectura i la riquesa botànica i paisatgística d’este vall».