Carcaixent, Alberic, l’Alcúdia, Alginet i Cullera seus de muntatges florals

0
490
La Diputació de València ha organitzat esta iniciativa per impulsar el col·lectiu florista amb la instal·lació de peces ornamentals en 20 municipis de la província

El Passeig de Carcaixent, junt el Palau dels Borgia de Gandia, el Castell de Benissanó o el Parc de la Pinada de L’Eliana són alguns dels espais que acolliran entre el 18 i el 23 d’agost els muntatges florals del projecte ‘Torna la Primavera’, amb el qual la Diputació de València contribuïx a la reactivació d’un dels sectors greument afectats per la pandèmia, com va fer amb els pirotècnics, els indumentaristes i els artistes fallers.

La corporació provincial ha subvencionat amb 60.000 euros la proposta de l’Associació Nacional de Floristes, que organitza un esdeveniment que es traduirà en la instal·lació de 20 peces ornamentals en diferents municipis de la província, en el marc de la campanya ‘Racons florals per a tots’ amb la qual el gremi pretén fomentar la cultura floral. Per a això, l’Associació Nacional compta amb la col·laboració de l’Associació de Productors i Venedors de Flors de Mercaflor, Clip… Flores y más, Mercavalència i la pròpia Diputació.

Un total d’11 comarques valencianes, a més de la capital, participaran en este projecte d’ajuda al sector florista que constituirà una espècie d’homenatge a la primavera robada per la pandèmia. Des de Paterna, Manises, Rafelbunyol, Godella i Albalat dels Sorells, a L’Horta Nord i Sud, fins a Quatretonda, a la Vall d’Albaida, els muntatges florals engalanaran racons de Gandia, a La Safor; Faura i Quartell, al Camp de Morvedre; Benissanó i L’Eliana al Camp de Túria; Carcaixent, Alberic, Alginet i L’Alcúdia a la Ribera Alta; Cullera a la Ribera Baixa; Moixent a La Costera; Requena i Ayora.

L’ajuda de la Diputació s’invertirà en l’adquisició de les flors i plantes procedents de productors i conreadors valencians, els materials necessaris per a l’elaboració i el treball de ferrers i fusters per al muntatge de cada instal·lació. A més, també cobrirà les despeses bàsiques dels floristes que participaran en el projecte. Cadascun dels muntatges serà realitzat per un equip de deu floristes més un cap de grup, i tots ells comptaran amb l’assessorament i seguiment de l’Associació Nacional.