Carlet recupera l’àrea d’esplai del riu Magre

0
207

 

L’Ajuntament de Carlet treballa a hores d’ara per a recuperar l’antic jardí periurbà al llit del riu Magre que discorre paral·lel al Malecó. Durant este estiu, els treballadors municipals i els peons agrícoles estan netejant i podant l’arbratge d’esta zona perquè siga més transitable i per evitar el perill d’incendi.

Este jardí, creat als anys 80 al llit del riu, s’utilitza per a passejar les mascotes i fer esport, degut a la proximitat al centre urbà i l’accés situat en dos punts del Malecó. Es tracta d’un jardí que ha tingut un escàs manteniment i, per això, ara s’ha procedit a desbrossar la zona, podar l’arbratge i recollir els residus.

Esta neteja i condicionament és la primera fase d’un programa de recuperació de l’àrea que implica la ciutadania i l’ús que se’n fa per part del veïnat. Amb aquest objectiu, es col·locaran papereres, a més de cartells i informació gràfica dirigits als propietaris de les mascotes perquè recullen les deposicions dels animals així com el fem generat. Tal i com explica el regidor de jardins, Josep Mur, «l’Ajuntament està condicionant a poc a poc esta zona que, sobretot des del confinament, ha estat més utilitzada pel veïnat de Carlet. Millorar l’entorn és cosa de tots i totes, per això volem promoure el manteniment de la zona neta».