Alzira i la Universitat de València convoquen el XXVI Premi de Divulgació Científica

0
300
Guanyadors d'una de les edicions dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira

La Universitat de València (UV) i l’Ajuntament d’Alzira han convocat el XXVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, en col·laboració amb Edicions Bromera, en el marc dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que està dotat amb 12.000 euros.

El premi té la finalitat d’estimular la creació i la difusió d’obres que, amb un llenguatge comprensible, posen a l’abast del públic general, i de l’estudiantat preuniversitari en particular, els avanços científics i tecnològics, i també la divulgació de les diverses branques del coneixement, ha informat la UV en un comunicat.

El llibre guardonat serà coeditat per Edicions Bromera i el Servei de Publicacions de la Universitat de València, en versió valenciana, dins de la col·lecció Sense Fronteres.

Els assajos de difusió popular del coneixement científic i tecnològic poden estar escrits en valencià o en qualsevol altra varietat d’aquesta llengua, en castellà, en anglés o en francés i han de tindre una extensió entre 250.000 i 300.000 caràcters, amb els espais inclosos.

Els materials addicionals en el text hauran de ser originals, lliures de drets o contindre el corresponent permís de reproducció. En aquesta convocatòria no podran participar les persones que ja hagen sigut guardonades en edicions anteriors i queden exclosos els textos de treballs de fi de grau, de fi de màster, tesis doctorals i articles científics.

El guardó serà atorgat al mateix temps que la resta de premis Ciutat d’Alzira, la nit del 13 de novembre de 2020, en el transcurs d’un sopar literari. En ella, les persones guanyadores, a més del premi en metàl·lic, rebran el trofeu dissenyat per Manuel Boix, símbol dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. EFA