Els termòmetres es disparen a la Casella fins els 42,3º

0
312
La Casella ha registrat la temperatura més elevada del primer dia d'agost a la comarca

El paratge de la Casella ha sigut hui el lloc més caloròs de la comarca amb 42,3º, seguit molt de prop per Sumacàrcer amb 42,2º, mentre a la Murta i Rafelguaraf el mercuri s’ha situat sobre els 40º.

En la resta de la Ribera el ponent també s’ha deixat notar llevat de la costa on han mantés registres prou més soporatbles; 29,6º al Perelló i 28,5º al Mareny Blau.

En general els registres han sigut superiors als d’ahir; així a La Barraca s’han contabilitzat 39º, a La Pobla Llarga 38,6º, a Carcaixent 38,3º, Alberic 37,7º, 36,4º a l’estació de la partida Mulata d’Alzira, 36,4º, també s’ha deixat notar el ponent a Alzira, 36,1º a l’estació de l’insitut Luis Suñer, 35,4º a l’Alquenència i 35º a la Vila.

En l’Alcúdia, Guaassuar i Riola han superat els 34º, mentre Algemesí ha arribat als 33,7º i el centre de Sueca als 33,3º.

Les temperatures inicien la desescalada 

Seguirem amb un ambient estable però no tan calorós ja que les temperatures baixaran de manera notable en gran part del territori. Així i tot, continuarem amb l’avís groc activat per altes temperatures als interiors de València i Alacant on el mercuri oscil·larà entre els 36ºC i 39ºC per este sector.

Respecte a l’estat del cel, el sol lluirà per tot arreu i només per l’interior de Castelló creixeran alguns núvols d’evolució a partir del migdia. Pel que fa al vent, entrarà de llevant amb ratxes moderades a partir del migdia en tot el litoral.

Pel que fa a la setmana pròxima, el més destacable és que les altes temperatures que tindrem estos dies tendiran a normalitzar-se a partir de dilluns pel pas d’una vaguada que recorrerà la meitat nord de la Península Ibèrica d’oest a est fent que l’atmosfera presente una miqueta d’inestabilitat. Pel matí tindrem abundant nuvolositat d’estancament (amb alguns ruixats esoràdics) i, a partir del migdia, tronades per l’interior de la meitat nord de la nostra Comunitat.

La resta de la setmana l’estabilitat i oratge encalmat seran els grans protagonistes.

Riberaexpress / Inforatge