Sumacàrcer supera els 38º mentre la Casella i La Pobla Llarga els 37º

0
178
Voluntaris mediambientals d'Alzira vigilant el paratge Murta-Casella on els termòmetres han arribat als 37,7º

No han fallat les previsions i hui divendres està fent molta calor sobre tot a l’interior de la Ribera on Sumacàrcer ha registrat la màxima de la comarca amb 38,6º. Li ha seguit la Casella amb 37,7º i La Pobla Llarga que amb 37,4º complent el pòdium.

La resta ha estat per damunt dels 33º, llevat de la costa on el Mareny i el Perelló no han arribat als 30º.

També s’han registrat temperatures elevades en Carcaixent (36,8º) i en les diferents estacions meteorològiques d’Alzira; 36,6º en la situada a l’institut Luis Suñer,  36,3 en la partida Mulata, 36,1º a la Murta i 34,2º a l’Ajuntament i al barri de l’Alquenència.

Mentre Alberic ha registrat 36,3º, La Barraca 35,2º, l’Alcúdia 34,8º, Guadassuar, 34,4º , a Riola i Albalat, 33,7º, a Algemesí 33,6º i al nucli urbà de Sueca 32,8º.

Demà fins els 42º

Demà serà el DIA MÉS CALORÓS del que queda de setmana. Afortunadament, queda descartat l’entrada del ponent quedant els valors més alts on no arribe l’entrada marítima de la brisa (Costera, Canal de Navarrés, Vall d’Aiora, Vall d’Albaida, interior Safor-Marina, Ribera Alta, Vall del Vinalopó i interior Vega Baixa).

En estes zones s’arribarà als 40ºC, amb punts on es podrien superar els 42ºC. En quant a les mínimes, entre dissabte 01 i dilluns 03 hi hauran zones al litoral que no baixaran dels 25ºC (nits equatorials o tòrrides) i fins i tot, tindrem punts on no baixaran dels 26º/27ºC. Per últim, al cel a penes tindrem nuvolositat llevat d’alguns núvols d’evolució que creixeran per l’interior a partir del migdia.

Respecte a l’evolució que presentarà l’oratge este diumenge seguirà marcada per l’ambient més que calorós i atmosfera estable. Això sí, les temperatures no seran tan altes com les de demà dissabte.

Baixada de temperatures

Pel que fa a la setmana pròxima, el més destacable és que les altes temperatures que tindrem estos dies tendiran a normalitzar-se a partir de dilluns pel pas d’una vaguada que recorrerà la meitat nord de la Península Ibèrica d’oest a est fent que l’atmosfera presente una miqueta d’inestabilitat. Pel matí tindrem abundant nuvolositat d’estancament (amb alguns ruixats esoràdics) i, a partir del migdia, tronades per l’interior de la meitat nord de la nostra Comunitat.

La resta de la setmana l’estabilitat i oratge encalmat seran els grans protagonistes.

Riberaexpress / Inforatge