Alzira inicia amb 87 comerços el primer Marketplace valencià

0
452
L'alcalde Diego Gómez durant la presentació del Marquetplace alzireny

Una Plataforma de venda on line en un Marketplace que s’encarregue també de la distribució dels productes «no hi a cap la Comunitat ni a Espanya», segons Álvaro Muñoz dissenyador d’esta iniciativa de l’Ajuntament d’Alzira que, pel moment, compta ja amb 87 tendes adherides.

L’alcalde Diego Gómez, ha anunciat que «Alzira es Comercio.com» funcionarà «al 100% a setembre», encara que durant el mes d’agost hi hauran varies botigues que ja mostraran els seus productes perquè «servisca com experiència pilot».

En un màxim de 2 hores

La clau per a l’éxit d’esta plataforma que aglutina a més d’una vintena de sectors, serà la distribució. Una empresa serà l’encarregada, mitjançant dos motos elèctriques, de traslladar a la porta del client, «en un màxim de dos hores» la compra realitzada. Mentre l’establiment adherit no tardarà més de 24 h en cobrar la venda.

Ara bé si té una bona acollida este mercat on line, està en projecte incorporar una furgoneta per poder traslladar aquella compra que pel seu volum no es puga fer amb les motocicletes.

Radi d’acció de 8 km

El seu radi d’acció  serà de 8 km, incorporant així a més d’Alzira, a municipis importants de la comarca com Carcaixent i Algemesí, junt a altres pròxims com Guadassuar, Corbera, Alberic i Benimuslem entre altres. Encara que els productes del comerç local podran arribar a qualsevol ciutat espanyola mitjançant les plataformes nacionals.

Gómez aposta per «trobar l’equilibri entre les vendes digitals i les físiques, donat que el xicotet comerç és essencial per mantindre viva una ciutat». i en este sentit ha assenyalat, durant la presentació de la plataforma que «cal tornar-li al comerç de proximitat la importància històrica que ha tingut».

La venda en línia té un creixement exponencial cada any, les maneres de comprar han canviat i els canals de venda s’han transformat, però el xicotet comerç continua sent essencial per a l’economia local i per a mantindre viva la nostra ciutat. Al seu torn, el consumidor també busca ser un consumidor responsable i compromés amb el seu entorn, i vol contribuir a la sostenibilitat i al consum de productes de proximitat.

L’Ajuntament d’Alzira invertirà 40.000 euros durant els tres primers mesos, en els que el consistori es farà càrrec de totes les despeses i a partir del quart reduirà a 25.000€ la seua aportació. En cap cas els establiments superarien, aleshores, una quota mensual de 50 euros.

La primera autoritat local està convençut que «va a tindre una bona acollida», en considerar que «serà mercat on line molt potent», després que la pandèmia del coronavirus haja incrementat, de forma considerable el volum de vendes per Internet.