Alzira i la Mancomunitat recuperaran 2 km de l’antic trenet junt al barranc de l’estret

0
654
El regidor de Medi Ambient d’Alzira i el president de la Mancomunitat junt les primeres autoritats locals d’Alzira i La Barraca

La Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Ajuntament d’Alzira han signat un conveni de col·laboració per a l’adequació i recuperació del camí natural de l’Antic Trenet, i més concretament el tram que actualment està pendent d’execució entre el barranc de l’Estret i la caseta del guardabarreres, en el creuament del camí natural amb la carretera CV-50.

Aquesta intervenció tindrà un cost total de 823.000 euros, i es realitzarà amb el finançament de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi Energètic, depenent del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, que aporta el 50% de la despesa de les obres, mentre que la resta serà finançada per l’Ajuntament d’Alzira i la Mancomunitat de la Ribera Alta. Pròximament s’iniciaran els treballs d’expropiació de terrenys i la finalització de les obres està prevista per a 2023.

El recorregut del traçat de l’Antic Trenet té una longitud total de 27 km, des de les actuals estacions de tren de Carcaixent i Alzira fins a l’estació de Tavernes de la Valldigna. Actualment ja s’han recuperat 12 km, i està previst que per a 2021 es complete el camí des del Portitxol fins a l’estació de Tavernes.

Així, amb l’adequació i recuperació de la part del traçat de l’Antic Trenet signat en el conveni de hui, d’1,9 km. conjuntament amb la recuperació del tram que uneix el camí amb el nucli de Carcaixent i que realitzarà pròximament la Diputació de València, es completa tot el recorregut quer transita per la Ribera Alta i la Valldigna.