«Zascas» a l’Abascal d’Alzira

0
105
Ricardo Belda en el Saló Noble de l'Ajuntament d'Alzira
Cartell que va mostrar el regidor de Vox durant la sessió plenària telemàtica d’anit

Durant els més de 40 anys d’informador mai havia escoltat un «zasca» tan clar i contundent d’un funcionari a un regidor durant una sessió plenària.

El «zasca» va tindre lloc, anit, al plenari d’Alzira; destinatari,  el regidor de Vox, Ricardo Belda i  l’autor, el secretari municipal, Víctor Almonacid, un dels més prestigiosos a nivell nacional, que a més és jurista i autor de nombrosos llibres, articles i publicacions sobre gestió local.

És molt poc freqüent que el secretari municipal intervinga durant, un ple, i en estos casos sol ser ser perquè a iniciativa de l’alcalde o d’algun regidor és consultat sobre algun dubte de caire legal. Però el cas d’ahir va resultar més atípic encara, donat que Almonacid demanà la paraula a la primera autoritat local. El funcionari es mostrà molest davant el comportament de Belda que, acodix, de tant en tant, al seu despatx a consultar-li qüestions relacionades amb el reglament municipal  i les atribucions de l’alcalde i, en canvi, durant les sessions plenàries se li obliden fàcilment les normes.

Ricardo Belda va fer mèrits per a ser expulsat de la sessió, celebrada, de forma telemàtica, en exhibir una pancarta contra el govern local, qüestió que està totalment prohibida.

L’insult i la provocació

I es que anit no va ser el dia del representant d’Abascal en Alzira, donat que el regidor de Cultura, Alfred Aranda, li va recriminar, també, que utilitze, sovint «l’insult i i el llenguatge de la provocació per a referi-se a Compromís i al PSOE».

Belda, fa tot el possible, per ser el protagonista dels plens, intentant enfrontar-se, sovint a l’alcalde i utilitzant qualificatius, que no utilitza cap altre regidor de la corporació. En el seu dia justificà l’ausència de la processó cívica de la vespra de Sant Silvestre, menyspreant a la senyera local i més recentment titllant de «circo», l’homenatge a les víctimes locals de la Covid-19 en el que van estar representades nombroses entitats alzirenyes així com familiars dels finats.

Afortunadament, i tot i estar també a l’oposició, els regidors del PP i de Ciutadans, mostren un talant ben diferent com es comprovà en el plenari d’ahir, on el Govern local i el PP foren capaços de consensuar més d’una moció.

En política no val tot; l’educació i els arguments deuen prevalèixer en les exposicions si el que es pretén és ser convincents. Algú, després d’un any en el consistori, encara no ha trobat la pista per aterrar en les bones formes dialèctiques i de respecte als companys de corporació.

Riberaexpress

 

 

.