Alzira intensificarà la vigilància el cap de setmana davant màximes de 40º

0
106
La Casella gaudirà d'una vigilància especial divendres i dissabte

L’Ajuntament d’Alzira, davant la previsió de l’augment de les temperatures, recomana extremar les precaucions i restringix l’accés al paratge natural Murta-Casella

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica informa que entre el divendres 31 de juliol i el dissabte 1 d’agost, s’espera una intensa pujada de les temperatures, que arribaran en el nostre terme a valors al voltant dels 40ºC, per tant es prega a tota la ciutadania que s’extremen les precaucions en urbanitzacions i nuclis habitats envoltades d’entorn forestal com en els mateixos sols agrícoles i forestals, per tal d’evitar l’aparició incendis forestals.

Prevenció ús del foc

El regidor de l’àrea, Pep Carreres, sol•licita que es tinguen en compte les mesures de prevenció lligades a l’ús del foc tant en l’ús domèstic en xalets i casetes de camp, recordant que baix estes condicions de calor extrema no es recomana cuinar a l’aire lliure, sols es podrà cuinar a l’aire lliure si el paeller o el torrador està habilitat i normalitzat a tal efecte, i amb estrictes mesures de seguretat.

Les cremes de restes de poda agrícola o forestal, estan completament prohibides en tot el terme municipal fins al 30 de setembre.

La Murta tancada al públic i més vigilància

Tots els dispositius de vigilància autonòmics, provincials i municipals intensificaran els treballs per a augmentar la probabilitat de detecció immediata de conats d’incendis.

Tots els accessos a les zones forestals estaran controlats i es restringix l’accés al públic en el paratge natural municipal Murta-Casella. La Murta estarà tancada al públic divendres i dissabte, i durant estos dies, l’accés a la Casella sols estarà habilitat fins al bar i l’àrea recreativa de l’antic camp de tir.